Buzz

Ο Μίκαελ Χάνεκε ξεκίνησε γυρίσματα!

στα 10

O Aυστριακός σκηνοθέτης και κοινωνικός και πολιτικός ανατόμος των εποχών μας ξεκίνησε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του «Happy End». Το οποίο, φυσικά, δεν περιμένουμε να μας χαρίσει...

Ο Μίκαελ Χάνεκε ξεκίνησε γυρίσματα!

Ο Μίκαελ Χάνεκε από την αρχή της καριέρας του καταθέτει ταινίες που μελετούν την ανθρώπινη φύση - ψυχαναλυτικά, κοινωνιολογικά, πολιτικά, ιστορικά. Σήμερα λοιπόν ξεκινά τα γυρίσματα μίας ταινίας που (μάλλον, καθώς δεν έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες για τον αφηγηματικό της άξονα) που θα ασχοληθεί με την προσφυγική κρίση.

Το «Happy End» θα παρακολουθεί και πάλι την ιστορία μίας οικογένειας. Μία εύπορης αστικής οικογένειας που ζει την καλή ζωή στη Ν. Γαλλία, χωρίς να αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση των προσφύγων που καταφεύγουν από τα σύνορα, ή τις συνθήκες των στρατοπέδων που τους φιλοξενούν στο γειτονικό καταυλισμό του Καλέ, που είναι γνωστός και ως η «ζούγκλα». Σ' αυτή, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Ευρώπης, έχουν καταφύγει άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα πάρουν το εισιτήριο για την είσοδό τους στη Μ. Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ματιέ Κασοβίτς αναζητά «Happy End» στη νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε

Mathieu Kassovitz 607

Πόσο πιο επίκαιρος λοιπόν ο Μίκαελ Χάνεκε, να ξεκινά γύρισμα μέρες μετά το Brexit; Μέρες μετά την απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο ερώτημα (ανάμεσα σε πολλά άλλα) για το αν θέλει να συνεργαστεί με την υπόλοιπη Ευρώπη στην υποδοχή προσφύγων;

haneke hupert 607

Στην ταινία θα επανασυνδεθούν οι Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, μετά τον καλλιτεχνικό (και οσκαρικό) θρίαμβο του «Amour», αλλά κι ο Ματιέ Κασοβίτς που πιθανόν θα ερμηνεύει το ρόλο του πρόσφυγα.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να στοιχηματίσουμε ήδη, όμως, είναι ότι η ταινία θα κάνει λογικά την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του επόμενου Φεστιβάλ Καννών, όπου και θα σοκάρει με ακόμα μια σκληρή ματιά πάνω στον ανθρώπινο πόνο, από αυτές που τόσο δεξιοτεχνικά ξέρει να φιλοτεχνεί ο Αυστριακός σκηνοθέτης. Θα προτείναμε, πάντως, να μην ελπίζετε σε ένα κυριολεκτικό «Happy End»!

Διαβάστε ακόμη