Buzz

Ο πολύς Μάικλ Μπέι οδηγεί σε παχυσαρκία!

στα 10

Και σε άλλες βλαβερές συνέπεις για την υγεία θα προσθετε κανείς στην έρευνα αμερικανικού Πανεπιστημίου που είδε τους συμμετέχοντες να καταναλώνουν χωρίς αύριο κατά τη διάρκεια μιας προβολής του «The Island».

Ο πολύς Μάικλ Μπέι οδηγεί σε παχυσαρκία!

Η έρευνα διεξήχθη από το Cornell University Food and Brand Lab και σε αυτή συμμετείχαν 98 μαθητές λυκείου οι οποιοι βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο με μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, μπισκότων, φρούτων και λαχανικών. Το ένα τρίτο από αυτούς είδαν για 20 λεπτά το «The Island» του Μάικλ Μπέι με ήχο, το άλλο ένα τρίτο την ίδια ταινία χωρίς ήχο (πάλι για είκοσι λεπτά) και το τελευταίο τρίτο είδε το talk show του Τσάρλι Ρόουζ.

Η ομάδα που είδε το «The Island» με ήχο κατανάλωσε 98% περισσότερο φαγητό και 65% περισσότερες θερμίδες από την ομάδα που είδε το τηλεοπτικό σόου. Αυτοί που είδαν το «The Island» χωρίς ήχο έφαγαν μόλις 36% περισσότερο φαγητό και κατανάλωσαν 46% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που είδαν το talk show.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως η ομάδα που είδε το φιλμ του Μάικλ Μπέι με τον ήχο είχε μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης σε αυτό που έβλεπε και άρα αυξημένη όρεξη, ενώ είναι σχεδόν σίγουροι πως η ταχύτητα των εικόνων μπορεί να οδηγήσει περισσότερους στο να τρώνε περισσότερο καθώς βλέπουν μια ταινία. Το «The Island» αποτελείται από 24.7 cuts ανά λεπτό ενός το «The Charlie Rose Show» μόλις 4.8 στο ίδιο διάστημα.

Μια από τους ερευνητές δήλωσε: «Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου. Οταν πηγαίνω σινεμά και βλέπω μια ταινία και είμαι πραγματικά συγκεντρωμένη σε αυτήν, το ποπ-κορν τελειώνει χωρίς να το καταλάβω. Αν είναι μια ταινία στην οποία δεν έχω μπει μέσα, δίνω μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που τρώω»». Ταυτόχρονα οι ερευνητές προτείνουν στους φανατικούς των action movies να προμηθεύονται υγιεινό φαγητό όταν πρόκειται να δουν μια περιπέτεια στο σινεμά ή στο σπίτι αφού μια τέτοιου είδους ταινία σε κάνει να τρως ό,τι βρεις μπροστά σου.

Στους επόμενους «Transformers» λοιπόν, προσέξτε τη σιλουέτα σας!

Διαβάστε ακόμη: