Buzz

Μια μαγική βόλτα στο «Wildwood» του Κόλιν Μέλοϊ

στα 10

Μετά την κριτική και εμπορική επιτυχία και την υποψηφιότητα για Οσκαρ του «Coraline», η Laika, το animation studio που δημιούργησε την ταινία ετοιμάζεται για ένα νέο φιλμ, πάλι με μια υπέροχη ηρωίδα βασισμένη σε σε νεανικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα.

Μια μαγική βόλτα στο «Wildwood» του Κόλιν Μέλοϊ

Πρόκειται για το «Wildwood» του Κόλιν Μέλοϊ των Decemberists, μια ιστορία που έβγαλε η ατμοσφαιρική δημιουργική του φαντασία και εικονογράφησε η γυναίκα του, Κάρσον Ελις. Το «Wildwood» αφηγείται την ιστορία της Πρου ΜακΝιλ, του κοριτσιού που ξεκινά ένα δύσκολο ταξίδι για να βρει τον αδελφό της που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Στην πορεία αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, όταν θα χρειαστεί να διασχίσει το άβατο δάσος που ονομάζεται «Impassable Wilderness».

Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά πριν από μια εβδομάδα και είναι το πρώτο από μια τριλογία που θα γίνει εν καιρώ. Ο Τράβις Νάιτ της Laika δηλώνει εκστασιασμένος με το βιβλίο, λέγοντας: «είναι μια ιστορία στη μεγάλη παράδοση του Τόλκιεν (κόψε κάτι, λέμε εμείς...), με ένα υπέροχα μοντέρνο ύφος ταυτόχρονα. Στο δικό μας μέσο, το animation, δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν επικές σκηνές, δίπλα σε πολύ προσωπικές στιγμές κι αυτά τα δύο είναι τα δυσκολότερα πράγματα να καταφέρει κανείς στο stop-motion. Μου προκαλεί ενθουσιασμό η ιδέα του πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο.»

Το stop-motion animation βέβαια παίρνει χρόνο, οπότε δεν πρόκειται να δούμε το «Wildwood» σύντομα, άλλωστε η Laika αυτόν τον καιρό ετοιμάζει το «ParaNorman».

Ωστόσο, μέχρι νεωτέρας, απολαύστε στο παρακάτω βίντεο ένα προσωρινό τρέιλερ που ετοίμασε η Laika, για να πάρετε μια ιδέα από το ύφος και τη σκοτεινή παραμυθένια ατμόσφαιρα του «Wildwood».