Buzz

Κάννες 2015: Ο Νάνι Μορέτι αφιερώνει στις μητέρες του κόσμου, με τη νέα του ταινία «Mia Madre»

στα 10

Επιστρέφοντας, τέσσερα χρόνια μετά το «Εχουμε Πάπα!», ο Νάνι Μορέτι παρουσιάζει το τρέιλερ της νέας του ταινίας «Mia Madre», διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Κάννες 2015: Ο Νάνι Μορέτι αφιερώνει στις μητέρες του κόσμου, με τη νέα του ταινία «Mia Madre»

H Μαργκερίτα είναι μια σκηνοθέτης που γυρίζει μια ταινία με έναν διάσημο Αμερικάνο ηθοποιό που της κάνει δύσκολη τη ζωή εντός και εκτός σετ, την ίδια στιγμή που η ίδια προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αρρώστια της μητέρας της και την εφηβεία της κόρης της.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Mia Madre», της νέας ταινίας του Νάνι Μορέτι που επιστρέφει, τέσσερα χρόνια μετά το «Εχουμε Πάπα!», με μια ακόμη τραγικωμωδία από αυτές που τον έχρισαν έναν από τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Στο «Mia Madre» πρωταγωνιστεί η Μαργκερίτα Μπάι (έχει συνεργαστεί με τον Μορέτι τόσο στο «Il Caimanο» όσο και στο «Εχουμε Πάπα!»), ο Τζον Τουρτούρο και βέβαια ο ίδιος ο Μορέτι, ενώ η ταινία θα διαγωνιστεί στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, εκεί όπου το 2001 ο Μορέτι κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα με το «Δωμάτιο του Γιου μου».

Περισσότερες Κάννες 2015:

Mia Madre 607

Το τρέιλερ του «Mia Madre» που κυκλοφόρησε είναι στα ιταλικά, αλλά δίνει το στίγμα ενός κλασικού Μορέτι - στα όρια της κωμωδίας και της τραγωδίας, ελπίζουμε ως επιστροφή στη φόρμα των ταινιών που τον έκαναν διάσημο (βλ. «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο) και που αξίζουν την αναμονή μας.


Διαβάστε ακόμη:

Mia Madre Poster 607