Buzz

Μια Λάνα Ντελ Ρέι βγαλμένη (κυριολεκτικά) από ταινία του Ντέιβιντ Λιντς!

στα 10

Σε μια πιστή αντιγραφή του σύμπαντος του «Blue Velvet» του Ντέιβιντ Λιντς, η Λάνα Ντελ Ρέι τραγουδάει το ομώνυμο τραγούδι ως άλλη Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Ο,τι φοράει η ίδια και οι συμπρωταγωνιστές της πουλιέται σε πολύ καλές τιμές στα H&M!

Μια Λάνα Ντελ Ρέι βγαλμένη (κυριολεκτικά) από ταινία του Ντέιβιντ Λιντς!

Οι αναλύσεις για το μέχρι πόσο βαθιά στον πυρήνα της Americana ζει και αναπνέει η Λάνα Ντελ Ρέι ξεκινούν από τις απαρχές των φιλμ νουάρ και καταλήγουν νομοτελειακά στη φιλμογραφία του Ντέιβιντ Λιντς.

Ακόμη, όμως, και αν οι προφανείς αναφορές της δισκογραφίας και του στίλ της βρίσκονται στο «Mullholand Dr.» (βλ. Μελίσα Τζορτζ, την ομόηχη Ρεμπέκα Ντελ Ρίο που τραγουδάει το «Llorando» στο Silencio...), να που ένα διαφημιστικό για τα H&M την φέρνει αυτούσια ηρωίδα του Λιντς στον θαυμαστό κόσμο του «Blue Velvet».

Στο βίντεο η Λάνα μοιάζει να ζει τη φαντασίωσή της: σαν να έχει ανοίξει ένα μυστηριώδες λιντσικό κουτί και έχει βρεθεί στο αυτούσιο σύμπαν του «Μπλε Βελούδου». Σ' ένα σύμπαν με βελούδινες κουρτίνες, νάνους, ροζ μοχέρ, και υπνωτισμένους αντιήρωες, η Λάνα, ως μία άλλη Ιζαμπέλα Ροσελίνι, δίνει την δική της εκτέλεση στο 1950ς τραγούδι που χάρισε στην ταινία τον τίτλο της.

Παράξενο ξωτικό πάντως η Λάνα Ντελ Ρέι. Αν ήταν μέλος του σύμπαντος του Γουές Αντερσον, κάποιος ήρωας θα τη ρωτούσε: «εσύ τι πουλί είσαι;». Οπως πολύ σωστά διαπιστώνει ο Μαρκ Ρίτσαρντσον του pitchfork.com, ο οποίος αρέσκεται να καταπιάνεται και να αναλύει τα Retromania φαινόμενα «η Ντελ Ρέι άκουσε μερικά ρετρό κομμάτια, είδε μερικές ρετρό ταινίες και είπε 'αυτή είμαι'. Κι εμείς την πιστέψαμε...»

Το θέμα είναι ότι την πίστεψε κι ο Λιντς κι έδωσε την άδειά του.

Δείτε λοιπόν την Queen του Retromania στο ... φυσικό της περιβάλλον, πατώντας το play και διαβάστε περισσότερα για την Λάνα Ντελ Ρέι εδώ.