Buzz

Μια «Κηδεία» για τον Τέρενς Μάλικ

στα 10

Μπορεί να φημίζεται για τα μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στις ταινίες του και για το γεγονός ότι ακόμη και όταν κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα δεν εμφανίζεται για να τον παραλάβει, ωστόσο ο Τέρενς Μάλικ έχει ήδη έτοιμη καινούργια ταινία με πιθανό τίτλο «The Burial».

Μια «Κηδεία» για τον Τέρενς Μάλικ
Μπεν Αφλεκ, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς στην καινούρια ταινία του Τέρενς Μάλικ

Εχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, ο Τέρενς Μάλικ είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα βοηθούσε στο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι ταινία που θα διαδεχθεί τον θρίαμβο του «Τhe Tree of Life».

Οι πληροφορίες που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διαρρεύσει πληροφορούν πως στην ταινία (που πιθανολογείται πως θα τιτλοφορείται «The Burial») πρωταγωνιστεί ο Μπεν Αφλεκ (ο οποίος αντικατέστησε την αρχική επιλογή του Μάλικ που ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ) στο ρόλο του Νιλ, ενός αποτυχημένου συγγραφέα που βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν πεθαμένο γάμο με την Μαρίνα (Ολγα Κουριλένκο). Αναζητώντας την ευτυχία έξω από τη σχέση τους, ο Νιλ θα ερωτευτεί την Τζέιν (Ρέιτσελ ΜακΑνταμς) και η Μαρίνα θα απατήσει τον Νιλ με τον Τσάρλι (Τσαρλς Μπέικερ). Και οι δύο τους αναζητούν καθοδήγηση από τον Πατέρα Κουιντάνα (Χαβιέ Μπαρδέμ), ο οποίος βρίσκεται επίσης σε μια προσωπική κρίση αξιών ενώ ο προβληματικός γάμος του ζευγαριού θα επηρεάσει την εφηβεία της ανήλικης κόρης τους.

Μέχρι εδώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά και υπόσχονται ένα αστικό οικογενειακό δράμα για το τέλος της (αμερικανικής) οικογένειας, προσφιλές στις θεματικές του Μάλικ. Επειδή όμως κάθε ταινία του 68χρονου σκηνοθέτη οφείλει να προτάσσει το μυστήριο πριν από τη λογική, φήμες για την υπόθεση την θέλουν να περιλαμβάνει μολυσμένα νερά, μια γυναίκα – φάντασμα, μια κόρη που μιλάει στον ύπνο της, μια άρπα, μια γυμνή σκηνή της Κουριλένκο και την συμμετοχή τελευταία στιγμή της Ρέιτσελ Βάις.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Οκλαχόμα και οι πρώτες πανέμορφες φωτογραφίες μπορεί να θυμίζουν το «Badlands», αλλά μέχρι στιγμής τίποτα νεότερο δεν έχει γίνει γνωστό γύρω από την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας ή την επιβεβαίωση οποιασδήποτε από τις παραπάνω φήμες για την υπόθεση της.