Industry

«Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια» θ’ αποκαλύψει πρώτα σε σας τα σκοτεινά μυστικά της

στα 10

Μια ολοζώντανη, προσωπική ταινία από το Ιράν έρχεται στην Ελλάδα, αναζητώντας κοινά μονοπάτια στους ανθρώπους που βλέπουν τη χώρα τους ν’ αλλάζει. Το Flix και η Feelgood σάς προσκαλούν να τη δείτε πρώτοι.

Flix Team
«Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια» θ’ αποκαλύψει πρώτα σε σας τα σκοτεινά μυστικά της

Ο Αράς είναι Ιρανός στην καταγωγή, αλλά έχει σπουδάσει στη Δύση, ζει εκεί, μακριά από την ταραγμένη χώρα του για δεκαετίες. Μετά από 22 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Ιράν για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Σιράζ, μιας πόλης μακριά από την Τεχεράνη, όπου ζει και η μητέρα του. Χωρίς να το περιμένει, ο Αράς θα βρεθεί εγκλωβισμένος στη δίνη των οικογενειακών στροβίλων, αλλά και μπλεγμένος σε μια οικονομική απάτη που μοιάζει να τον υπερβαίνει. Αθελά του θ’ ανακαλύψει ξανά μια χώρα που λειτουργεί με κώδικες πλέον άγνωστους σ’ αυτόν. Με το θάνατο του πατέρα του, θα μάθει τα μυστικά της «αξιοπρεπούς οικογένειάς» του και τότε θ’ αναγκαστεί να κάνει τις επιλογές του.

Ο Μασούντ Μπακσί, Ιρανός που σπούδασε κι έζησε, περίπου σαν τον ήρωά του, στην Ιταλία, δοκίμασε τη μυθοπλασία μετά από δυο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ («Tehran Has no More Pomegranates» και «Ghaliye Iroonie Maa») και διακρίθηκε για τη δυνατή, ειλικρινή φωνή του στο περσινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

Η ταινία του, «Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια», θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Μαΐου, αλλά 30 αναγνώστες του Flix θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν πρώτοι! Διεκδικήστε τη μία από τις 15 διπλές προσκλήσεις για να δείτε την ταινία σε avant premiere, τη Δευτέρα, 29 Απριλίου, στις 19.00, στα Village Cinemas @ The Mall. Στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Απριλίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email.