Buzz

Μήνυση στην Madonna γιατί χρησιμοποιεί τη φιγούρα του Μάρλον Μπράντο στα live της!

στα 10

Η Madonna έκανε στην Brando Enterprises μία πρόταση που εκείνοι μπόρεσαν να αρνηθούν: ήθελε τη φιγούρα του Μάρλον Μπράντο ως φόντο στο σόου της τελευταίας περιοδείας της. Το κακό είναι ότι η material mama αψήφισε την άρνηση και τη χρησιμοποιεί...

Μήνυση στην Madonna γιατί χρησιμοποιεί τη φιγούρα του Μάρλον Μπράντο στα live της!
Κάτοψη της σκηνής κατά τη διάρκεια του «Vogue» με τη φιγούρα του Μάρλον Μπράντο να εμφανίζεται στ' αριστερά

Στην Brando Enterprises ανήκει το trademark (σήμα κατατεθέν δικαίωμα) της εικόνας του Μάρλον Μπράντο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το προφανές (ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη φιγούρα ενός κινηματογραφικού θησαυρού για να διαφημίσει το προϊόν του) υπάρχει αυστηρή νομική δέσμευση για αυτό.

Να όμως που οι τελευταίες ειδήσεις θέλουν την Madonna να αψηφά την απόρριψη της Brando Enterprises και να εμφανίζει στην τελευταία περιοδεία την ασπρόμαυρη κλασική φωτογραφία του Μάρλον Μπράντο από το «Λεωφορείο ο Πόθος» (κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Vogue» όπου οι στίχοι αναφέρουν λίστα με τους κλασικούς σταρ του Χόλιγουντ).

Και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση. Σύμφωνα με την Brando Enterprises τα δικαιώματα είχαν νοικιαστεί από την Madonna για μία και μοναδική χρήση: την εμφάνισή της στο ημίχρονο του Super Bowl. Οταν όμως η σταρ σχεδίαζε την περιοδεία της και ήθελε να επαναλάβει το ίδιο σόου στο κομμάτι, εκείνοι όχι μόνο αρνήθηκαν κατηγορηματικά, αλλά της το απαγόρευσαν ρητά. Φαίνεται όμως ότι η Madonna δεν γνωρίζει από όρια και μία μήνυση επιχειρεί να της τα δείξει: καλείται να πληρώσει 300.000 δολάρια πρόστιμο, συν έξτρα αποζημίωση, συν τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης. Και πάνω από όλα: να μην ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ τη φωτογραφία του Μπράντο.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά: πόσο μεγάλη πρόκληση για εύκολο κέρδος είναι να κατοχυρώσεις μία μερίδα από τις εισπράξεις της περιοδείας της Madonna με μία τέτοια μήνυση;

Φήμες μάλιστα θέλουν ότι η αρχική παραχώρηση της φωτογραφίας για το Super Ball show έγινε με την αμοιβή 5.000 δολαρίων, αλλά μετά η Brando Enterprises ανέβασε την τιμή σε 20.000 δολάρια - για κάθε live εμφάνιση της σταρ.

Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει δίκιο σε μία ιστορία που ένα μόνο είναι το σίγουρο: θα τρίζουν τα κόκαλα του Μάρλον Μπράντο