Industry

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Ρόδο

στα 10

Στην τρίτη του δεκατία, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) συνεχίζει τα ταξίδια του στα «νησιά» νέων, συναρπαστικών κινηματογραφικών σχεδίων απ' όλον τον κόσμο.

Flix Team
Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Ρόδο

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ), διανύοντας πλέον την τρίτη δεκαετία της επιτυχημένης πορείας του, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops 2019, σημαντικά ανανεωμένο.

Εχοντας λάβει αιτήσεις από 130 projects και 201 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 38 χώρες, επέλεξε συνολικά 60 συμμετέχοντες με 35 projects, καθώς και 7 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές. Ανάμεσά τους συμμετέχουν ως υπότροφοι περισσότεροι από 20 Έλληνες κινηματογραφιστές με 12 έργα υπό ανάπτυξη.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε στη Νίσυρο (24/6-6/7), όπως πάντα από το 2000 έως σήμερα, και συνεχίζεται στη Ρόδο (13-20/10) για τρίτη συνεχή χρονιά. Μεσολάβησε μια περίοδος διαδικτυακών συναντήσεων τον Σεπτέμβριο, ενώ θα διεξαχθεί μια ακόμα online περίοδο τον Δεκέμβριο. Τέλος, θα ακολουθήσει, για πρώτη φορά, ένα τρίτο εργαστήριο για πέντε επιλεγμένα σχέδια ταινιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της Berlinale, τον Φεβρουάριο 2020. Eκεί οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια development και networking events.

Διαβάστε αναλυτικά: MFI Script 2 Film Workshops: Doc-doc… Who’s there?

Λόγια της Σιωπής 607 Λόγια της Σιωπής της Λουκίας Ρικάκη

Με την ευκαιρία τη φιλοξενίας του εργαστηρίου MFI Script 2 Film Workshops για τρίτη συνεχή χρονιά στη Ρόδο, και με στόχο να τιμήσει την προσφορά της Λουκίας Ρικάκη στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, το ΜΙΚ με την Ecofilms ποστήριξη του Δήμου Ρόδου διοργανώνει ένα spotlight στη μνήμη της. Στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, όπου η Λουκία είχε πολλές φορές βρεθεί ως Διευθύντρια του Eψ που ίδρυσε και πραγματοποίησε στη Ρόδο από το 2000 μέχρι το 2010, θα προβληθούν στις 18.30 τα «Λόγια της Σιωπής» του 2002 και στις 20.30 το «Κράτησέ Με» του 2006, τα περισσότερα γυρίσματα του οποίου έγιναν στη Ρόδο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.