Industry

Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το «πήδημα» στην ανανέωση

στα 10

Προοπτική σημαντικής διεύρυνσης για τα εργαστήρια ανάπτυξης σεναρίων του MFI που ξεκινούν τον δεύτερο κύκλο των ετήσιων εργασιών τους στη Ρόδο.

Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το «πήδημα» στην ανανέωση

Με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Συλλόγου για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου, του Προξενείου της Γαλλίας στη Ρόδο, του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών και της Blue Star Ferries, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ξαναπιάνει τα script 2 film ατελιέ του από εκεί που τα σταμάτησε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου στη Νίσυρο.

Φθινοπωρινή έδρα των εργαστηρίων, που πραγματοποιούνται για 20η χρονιά, γίνεται πλέον το Νησί των Ιπποτών, όπου θα διεξαχθούν, από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, εντατικές εργασίες στην ανάπτυξη 25 κινηματογραφικών σεναρίων και 6 σχεδίων για τηλεοπτικές σειρές με 47 δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για μια ακόμη φορά, έμπειροι σεναριογράφοι και παραγωγοί θα τροφοδοτήσουν με ιδέες και κατευθύνσεις τους κινηματογραφιστές σε ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ενώ τα καθημερινά εργαστήρια θα πλαισιώσουν masterclasses, διαλέξεις και προβολές, όλες ανοιχτές στο κοινό της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη: MFI Script 2 Film Workshops: Ο Ιούνιος της Αγίας Νισύρου, της Κινηματογραφικής Προδρόμου

Mfi Ρόδος Από το MFI στη Ρόδο το 2017

Στο μεταξύ, εν μέσω του πιο σκληρού ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MFI Script 2 Film Workshops πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση της μακράς ιστορίας του. Εξασφάλισε για μια ακόμα φορά τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από το Creative Europe/Media Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα για την προσεχή τριετία 2019-2021.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος, που παραμένει το μοναδικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ξεκινά τον Ιούνιο του 2019 από την αρχική έδρα του, τη Νίσυρο, εντελώς ανανεωμένο. Στον κινηματογραφικό κορμό του προγράμματος, όπου προστέθηκε φέτος το τηλεοπτικό κομμάτι, εντάσσεται από το 2019 και η ανάπτυξη ντοκιμαντέρ. Επίσης, εκτός από τα δύο εργαστήρια στη Νίσυρο (Ιούνιος 2019) και στη Ρόδο (Οκτώβριος 2019) και τους δύο κύκλους διαδικτυακών συναντήσεων (Σεπτέμβριος & Δεκέμβριος 2019), στους κύκλους εργασιών του ινστιτούτου προστίθεται κι ένα τρίτο εργαστήριο για πέντε επιλεγμένα σχέδια έργων που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της Berlinale, τον Φεβρουάριο 2020. Εκεί, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια ανάπτυξης σχεδίων και networking events, ενώ θα απονεμηθεί και ένα σημαντικό βραβείο.

Εθνικοί εταίροι του προγράμματος του MFI είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Νισύρου, ο Δήμος Ρόδου, η ΕΡΤ, και πλέον το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Mfi Ρόδος Από το MFI στη Ρόδο το 2017

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ. και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.