Buzz

The Metrograph. H Νέα Υόρκη μαθαίνει να πηγαίνει σινεμά από την αρχή

στα 10

Ενα καινούριο ανεξάρτητο arthouse σινεμά είναι το talk of the town αυτές τις μέρες στην «πόλη που πότε δεν κοιμάται»

The Metrograph. H Νέα Υόρκη μαθαίνει να πηγαίνει σινεμά από την αρχή

Το Metrograph είναι δημιούργημα του σχεδιαστή μόδας και ανεξάρτητου κινηματογραφιστή Αλεξάντερ Ολτς, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μόλις χθες στην οδό Λούντλοου στο Lower East Side του Μανχάταν, φιλοξενώντας εκλεκτούς καλεσμένους για την πρεμιέρα του.

Το κτήριο που φιλοξενεί δυο αίθουσες, ένα εστιατόριο κι ένα καφέ σκοπεύει να δείξει στους νεοϋορκέζους τον σωστό τρόπο να βλέπουν σινεμά προγραμματίζοντας τόσο αφιερώματα κι αποκαταστημένες κόπιες κλασσικών ταινιών, αλλά και νέες ταινίες που δεν κατορθώνουν να βρουν διανομή στην Αμερική, ή περνούν απαρατήρητες από τις μεγάλες αλυσίδες αιθουσών.

Το σινεμά που θα προβάλλει και κόπιες 35mm θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό του τόσο με καινούριες ταινίες όσο και με αφιερώματα όπως αυτό στον Ζαν Εστάς, το Φρέντερικ Γουάισμαν, αλλά και στα Technicolor μιούζικαλ και με ειδικά events όπως την διπλή προβολή του «Babe: Pig in the City» και του «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» που θα παρουσιάσει ο Νόα Μπόμπαχ.

Στην πρεμιέρα του χτες ανάμεσα σε άλλους ενθουσιασμένους υποψήφιους θεατές του προγράμματος του Metrograph μετρήσαμε και τους παρακάτω...

the metrograph Τζιμ Τζάρμους 607 Τζιμ Τζάρμους

the metrograph γκρέτα γκέργουικ 607 Γκρέτα Γκέργουικ

the metrograph Σοφία Κόπολα 607 Σοφία Κόπολα

the metrograph Τζον Γουότερς 607 Τζον Γουότερς

the metrograph  Αϊρα Σακς και Μπόρις Τόρες 607 Αϊρα Σακς και Μπόρις Τόρες

the metrograph Τζέικ και Ντάστιν Χόφμαν 607 Τζέικ και Ντάστιν Χόφμαν

Δείτε ακόμη: