Buzz

Μετά τον Μάρλεϊ, ο Ελβις

στα 10

Ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ, με τη συνδρομή του Μικ Τζάγκερ, ετοιμάζεται να ξαναφέρει στην οθόνη τον Ελβις Πρίσλεϊ: υποκλινόμαστε στον βασιλιά.

Μετά τον Μάρλεϊ, ο Ελβις

Εχει σκηνοθετήσει τον «Τελευταίο Βασιλιά της Σκωτίας», αλλά τώρα θα καταπιαστεί με τον πραγματικό Βασιλιά, τον Ελβις Πρίσλεϊ. Ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ, αναγνωρισμένος και βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης τόσο ταινιών μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ («One Day in September»), παρουσίασε πέρσι το αριστουργηματικό μουσικό ντοκιμαντέρ του για τον Μπομπ Μάρλεϊ, το «Marley», με κριτική κι εμπορική επιτυχία (διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ). Τώρα, όμως, θα αναλάβει να σκηνοθετήσει σε ταινία μυθοπλασίας, για τη Fox2000, το «Last Train to Memphis», βασισμένο στην ομότιτλη βιογραφία που εξέδωσε το 1995 ο Πίτερ Γκαράλνικ κι οποία επικεντρώνεται στο πώς ο Ελβις Πρίσλεϊ μετατράπηκε από απλό γυμνασιόπαιδο σε σύμβολο καινοτομίας και νεανικό ίνδαλμα.

Συνοδοιπόρος του ΜακΝτόναλντ στη διαδρομή θα είναι ο Μικ Τζάγκερ και η εταιρεία του Jagged: ο εμβληματικός Rolling Stone μοιάζει ν’ απολαμβάνει αυτήν την κατεύθυνση στην καριέρα του, μια και ήδη έχει στα σκαριά, ως παραγωγός και πάλι, τη βιογραφία του Τζέιμς Μπράουν με τον Τσάντγουικ Μπόσμαν στον κεντρικό ρόλο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αυτήν την περίοδο, μάλιστα, το στούντιο της Fox2000 και ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ αναζητούν τον ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον νεαρό Ελβις… online: στο website Young Elvis Presley προσκαλούν ηθοποιούς να υποβάλλουν ηχητικά αρχεία δοκιμάζοντας τη φωνή τους σε τραγούδια του Βασιλιά. Σκεφτείτε το…