Industry

Μετά τη «Χώρα Προέλευσης», ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει... with «A Blast»

στα 10

Η νέα του ταινία που βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, επιλέχθηκε από το Cinelink, το τμήμα ανάπτυξης κινηματογραφικών σχεδίων του φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Μετά τη «Χώρα Προέλευσης», ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει... with «A Blast»

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Σύλλα Τζουμέρκα, «Χώρα Προέλευσης» υπήρξε κάτι παραπάνω από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, πολύ απλά, μια από τις καλύτερες ταινίες του νέου Ελληνικού σινεμά. Ως εκ τούτου, η ανυπομονησία για το επόμενο σχέδιό του ήταν εξ αρχής, δικαιολογημένα αυξημένη.

Οταν λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ του Σαράγεβο ανακοίνωσε τα σχέδια που θα συμμετέχουν στο Cinelink, τις επαγγελματικές δράσεις του που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα εργαστήρια ανάπτυξης σεναρίου αλλά και της ίδιας της παραγωγής του project, το όνομα του Σύλλα Τζουμέρκα βρισκόταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες για το σενάριο μιας νέας ταινίας, με τον τίτλο «A Blast».

Γραμμένο και πάλι μαζί με τη Γιούλα Μπούνταλη, συν-σεναριογράφο (και ηθοποιό) και στη «Χώρα Προέλευσης», το φιλμ δεν έχει ακόμη ελληνικό τίτλο -ο Σύλλας λέει «προς το παρόν το λέμε “Το Σάρωμα”, αλλά ο τίτλος είναι προσωρινός και πιθανότατα θα αλλάξει.»

Οσο για την ιστορία του; Ο σκηνοθέτης του, προς το παρόν, αποκαλύπτει μόνο τα απαραίτητα: «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την ταινία αυτή τη στιγμή, είναι το αγγλικό tag line της: «Maria is waiting for a blast, she has to set her life in fire». Ακόμη δεν έχουμε βρει την ιδανική ελληνική του μετάφραση, αλλά αν πρέπει να πω κάτι παραπάνω, αρκεί ίσως το ότι η ταινία είναι η ιστορία μιας γυναίκας η οποία αποφασίζει να τινάξει κυριολεκτικά τη ζωή της στον αέρα».

Οσο για τη συμμετοχή του στο Cinelink (στο οποίο συναντάμε ένα ακόμη ελληνικό project, τoν «Λιγνίτη» του Γρηγόρη Ρέντη) o Σύλλας είναι δικαιολογημένα ενθουσιασμένος, αφού το industry τμήμα του βαλκανικού φεστιβάλ εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης όλο και πιο σημαντικών σχεδίων από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. «Το πρώτο σημαντικό κομμάτι της επιλογής του project είναι ότι μπορείς να έχεις ένα εξωτερικό μάτι στο σενάριο, το να δουλέψεις δηλαδή με έναν script editor που σε βοηθά κι εσένα να δεις το σενάριό σου από μια άλλη οπτική» λέει. «To δεύτερο έχει να κάνει με το development του σχεδίου που αφορά κυρίως την παραγωγό μας Μαρία Δρανδάκη έχει να κάνει με συμπαραγωγές και χρηματοδότηση. Οπότε η συμμετοχή του φιλμ στο cinelink, είναι μια καλή ευκαιρία για δουλειά και να μπούμε δυναμικά σε μια τελική φάση της προετοιμασίας της ταινίας».

Το πρώτο κομμάτι που αφορά στο εργαστήριο σεναρίου θα λάβει χώρα τον Μάιο, ενώ αυτό που αφορά στην παραγωγή, στην διάρκεια του φεστιβάλ τον ερχόμενο Ιουλιο, φέρνοντας το φιλμ πιο κοντά στο στάδιο της πραγματοποίησής του. Ανυπομονούμε!