Buzz

Η Μέριλ Στριπ παρουσιάζει τις γυναίκες του κόσμου που άφησαν το σημάδι τους στην Ιστορία φέτος

στα 10

H Mέριλ Στριπ έδωσε την κεντρική ομιλία στο ετήσιο Women in the World Summit, ανέβασε στη σκηνή γυναίκες από όλο τον κόσμο που πολέμησαν δικτατορίες, θανάσιμα καθεστώτα και σεξιστικούς θεσμούς και... είπε κι ένα τραγούδι. Δείτε το βίντεο!

Η Μέριλ Στριπ παρουσιάζει τις γυναίκες του κόσμου που άφησαν το σημάδι τους στην Ιστορία φέτος

Τι ζόρι τραβάει η Μέριλ Στριπ με τα γυναικεία θέματα; Γιατί το Flix ασχολείται συνέχεια με φεμινιστικά κείμενα και νέα; Ο αναστεναγμός της Στριπ στο πρώτο λεπτό του λόγους της, η απάντησή μας. Το θέμα όμως είναι να ξεπεράσουμε την επιδερμίδα μίας στερεότυπης κουβέντας. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε από κάτω, πιο πέρα. Δεν είναι «trending topic» η γυναικεία χειραφέτηση. Δεν είναι κενός λόγος ή κούφιο αγωνιστικό λάβαρο. Το ότι το 2016 ακόμα το συζητάμε είναι η απόδειξη της αναγκαιότητάς του.

Η Μέριλ Στριπ ανέβηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου στη σκηνή του «Women in the World Summit» (την «μέρα που μπορώ να εκτονώσω την οργή μου για κάποια θέματα και να νιώσω αισιοδοξία και δύναμη από τις γυναίκες που είναι μαζί μου στο δωμάτιο») και είπε δύο απλά λόγια. Κι ακόμα 98, ακόμα πιο μεστά. Τι έχει τσιμεντωθεί στη συλλογική μας συνείδηση ως «γυναικεία θέση», τι οφείλουμε να επανεξετάσουμε, πώς κοιτάμε το ζήτημα - ακόμα και πώς το συζητάμε.

Διαβάστε και δείτε τα βίντεο: To Flix στο Master Class της Μέριλ Στριπ

Meryl Streep Women in the World 607

Τι συμβαίνει με τις γυναίκες παγκοσμίως, πώς (αντι)στέκονται απέναντι σε θανάσιμα καθεστώτα, πώς εμείς επιλέγουμε να ακούσουμε τη φωνή τους ή να την απορρίψουμε ως κάτι που δεν μας αφορά. Δεν μας αφορά; Γυναίκες και άντρες;

Αφιερώστε λίγα λεπτά. Δε θα χάσετε:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: