Buzz

To Τ Shirt της Μέριλ Στριπ και η οργή στα social media!

στα 10

To διαφημιστικό T SHIRT των «Suffragettes» που φόρεσαν οι πρωταγωνίστριες της ταινίας, με πρώτη την Μέριλ Στριπ στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time Out», προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων. Οι γνωστές υπερβολές των social media ή το πρώτο πολιτικό φάουλ της αγαπημένης μας πρωταγωνίστριας;

To Τ Shirt της Μέριλ Στριπ και η οργή στα social media!

Στο πολυαναμενόμενο «Sugragette» που θα κάνει πρεμιέρα στο London Film Festival σε λίγες μέρες, η Μέριλ Στριπ ερμηνεύει τη διάσημη φεμινίστρια των αρχών του 20 αιώνα, Εμελιν Πάνκχερστ (1858 - 1928), η οποία, ανάμεσα σε άλλα, είχε πει και την εμβληματική φράση: «προτιμώ να είμαι επαναστάτρια από σκλάβα» (εννοώντας βέβαια την σκλαβιά που προκαλούν τα θέματα ανισότητας φύλων, όχι τη «σκλαβιά» των αφροαμερικανών ως ντροπιαστική και μελανή περίοδο της αμερικανικής ιστορίας).

Δείτε κι αυτό: Το γυναικείο κίνημα βρήκε την ταινία που του αξίζει! Νέο τρέιλερ του «Suffragette»

Με το Λονδίνο να ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ταινία και τις πρωταγωνίστριές της (Μέριλ Στριπ, Kάρεϊ Μάλιγκαν, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρομόλα Γκαράι και Αν-Μαρί Νταφ), το τοπικό «Time Out» έκανε μία φωτογράφηση με άξονα αυτό το φημισμένο σλόγκαν της Πάνκχερστ: «I’d rather be a rebel than a slave» φόρεσαν περήφανα τα κορίτσια και η Στριπ μάλιστα έγινε κι εξώφυλλο.

meryl streep suffragette t shirt 607

Διαβάστε επίσης: Προς έκπληξη όλων, η Μέριλ Στριπ δεν δηλώνει φεμινίστρια!

Και ξέσπασε πόλεμος. Που; Εκεί που συμβαίνουν όλοι οι πολιτικοί διαξιφισμοί τελευταία: στα social media.

Ο κόσμος διχάστηκε: οι μισοί υποστήριξαν ότι ένα τέτοιο σλόγκαν σήμερα, με τα διαφυλετικά ζητήματα στην Αμερική ακόμα να βράζουν, είναι απαράδεκτο. Οι άλλοι μισοί εκνευρίστηκαν με την άγνοια του κόσμου για την ιστορική φράση και μίλησαν επίσης για το ότι «οι λέξεις δεν είναι προνόμιο και ιδιοκτησία κανενός».

Διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις και πείτε μας τη γνώμη σας:

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 2

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 3

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 4

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 1

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 5

meryl streep suffragette t shirt tweet 607 6

Διαβάστε περισσότερα: