Φεστιβάλ / Βραβεία

TIFF 2019: Το Τορόντο τιμά την Μέριλ Στριπ

στα 10

Το 44ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα δώσει το τιμητικό του βραβείο στην Μέριλ Στριπ.

TIFF 2019: Το Τορόντο τιμά την Μέριλ Στριπ

Η Μέριλ Στριπ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Το φεστιβάλ θα της απονείμει το Tribute Actor Award., το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας και του έργου της, στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις έως τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η μεγάλη οσκαρική κυρία θα είναι στο Τορόντο για να παρουσιάσει την τελευταία της ταινία, το κατασκοπευτικό θρίλερ «The Laundromat» του Στίβεν Σόντεμπεργκ, αλλά η σπέσιαλ βραδιά της, το TIFF's Tribute Gala 2019, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε κι αυτό: Το Flix υποκλίνεται στην Μέριλ Στριπ

Meryl Streep 607

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η Μέριλ Στριπ είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, με πολυσχιδή υποκριτική γκάμα. Η τεράστια συνεισφορά της στο χώρο του σινεμά, της τηλεόρασης και του θεάτρου μετρά πλέον 5 δεκαετίες - από τους πρώτους ρόλους της στον «Ελαφοκυνηγό», το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» και την «Εκλογή της Σόφι» μέχρι τα «Η Σιδηρά Κυρία» και «The Post», η Στριπ έχει ερμηνεύσει δυναμικές ηρωίδες που έγιναν αυτόματα κλασικές και διαχρονικές...» δήλωσε η αντιπρόεδρος του φεστιβάλ, Τζοάνα Βινσέντε.

Δείτε κι αυτό: Σπάνιες φωτογραφίες από τη «σπάνια» καριέρα της Μέριλ Στριπ

Meryl Streep 607

Με το «Big Little Lies» να οφείλει το ενδιαφέρον του δεύτερου κύκλου ξεκάθαρα σε εκείνη, η οποία ερμήνευσε την πεθερά της Νικόλ Κίντμαν κουβαλώντας το ειδικό της βάρος στο ρόλο - κάτι που φάνηκε σε κλεμμένες μικροστιγμές- η Στριπ επιστρέφει εκεί που ανήκει, στη μεγάλη οθόνη, για να τιμηθεί σ' ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.

Αξια!

Διαβάστε περισσότερα: