Buzz

Ενας ακτιβιστής των ανδρικών δικαιωμάτων έσβησε όλες τις γυναίκες από το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι»

στα 10

Ναι, έγινε κι αυτό! Κάποιος φαίνεται πως δεν μπορούσε να βλέπει δυναμικές γυναίκες να έχουν το πρώτο λόγο στην αγαπημένη του ταινία, και αποφάσισε να τις σβήσει. Γιατί έτσι.

Ενας ακτιβιστής των ανδρικών δικαιωμάτων έσβησε όλες τις γυναίκες από το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι»

Οταν κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβρη το τελευταίο κεφάλαιο του Πολέμου των Αστρων, «Οι Τελευταίοι Τζεντάι», υπήρχαν αρκετοί από τους φανς που δυσανασχέτησαν με την ταινία του Ράιαν Τζόνσον για διάφορους λόγους, ένας από αυτούς μάλιστα ήταν πως υπήρχαν αρκετές γυναίκες στην ταινία αλλά και για την γυναικεία ενδυνάμωση που φαίνεται να προωθούσε σε κάποιες από τις σκηνές του.

Ετσι, ένα ανώνυμος χρήστης του ίντερνετ, και «ακτιβιστής» των ανδρικών δικαιωμάτων (ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό) έκατσε και ασχολήθηκε με το να αφαιρέσει όλες τις σκηνές από όπου εμφανίζονται γυναίκες στο «Star Wars: Οι Τελευταίοι Τζεντάι» και να αφήσει μόνο εκείνες που παίζουν οι άντρες.

Διαβάστε ακόμα: Σε έναν γαλαξία όχι και τόσο μακριά: Οι πιο όμορφες σκηνές του «Star Wars» σε ένα βίντεο

star wars the last jedi menimist 607

Το αποτέλεσμα είναι πως η ταινία από τα 152 λεπτά τα οποία διαρκεί, έπεσε στα μόλις 46 λεπτά, και ανέβηκε σε όλα τα torrent sites με τίτλο «The Last Jedi: De-Feminized Fanedit» και το περιγράφει ως «το “Οι Τελευταίοι Τζεντάι” μείον το Girlz Powah και άλλες ηλιθιότητες. Μπορείτε να την δείτε, επιτέλους, χωρίς να αισθάνεστε ναυτία για κάθε κακή απόφαση, μικρή ή μεγάλη, που γίνεται στην ταινία. Η εισαγωγή βλέπεται επιτέλους, και μάλιστα είναι αρκετά καλύτερη χωρίς την γκρίνια της Λέια. Τώρα είναι μια ενωμένη Αντίσταση, η οποία αγωνίζεται χωρίς εσωτερικές συγκρούσεις, και είναι αρκετά ικανοποιητικό στο να το βλέπει κάποιος. Λόγω της μικρής διάρκειάς της ολόκληρη η ταινία είναι γεμάτη δράση».

Τέλος δεν παύει να κάνει και μια μικρή περιγραφή όλων όσων έκοψε όπως (προσοχή μπορεί να περιέχουν spoilers για όσους δεν την έχουν δει ακόμα) ότι ο Τσιουμπάκα τρώει το Ποργκ μιας και δεν υπάρχει η Ρέι για να τον διακόψει, όλο το story arc της Χάλντο (το οποίο θεωρεί άκυρο) δεν υπάρχει και ο Πο κάνει την αποστολή αυτοκτονίας και πεθαίνει, η σκηνή με το πράσινο γάλα δεν υπάρχει πια και κάθε σκηνή όπου μια γυναίκα κάνει μια σοβαρή δήλωση, αυτή η δήλωση κόβεται και αντικαθιστάτε από μια άλλη κάποιου άνδρα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιον, λειτουργεί άψογα.

Και αυτές ήταν οι αντιδράσεις του Ράιαν Τζόνσον και Μαρκ Χάμιλ σε όλο αυτό.

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί τους.

Διαβάστε ακόμη