Buzz

Ο Μελ Γκίμπσον έχει βρει την επόμενη σκηνοθετική δουλειά του

στα 10

Εντωμεταξύ, ο Μελ Γκίμπσον έχει επιστρέψει και συνεχίζει κανονικά την καριέρα του...

Ο Μελ Γκίμπσον έχει βρει την επόμενη σκηνοθετική δουλειά του

Καθώς γίνεται μεγάλη συζήτηση για το #metoo κι αν το Χόλιγουντ καταστρέφει αυτή τη στιγμή καριέρες πάλαι ποτέ επιφανών ανδρών, να θυμίσουμε ότι και το σκάνδαλο Μελ Γκίμπσον κάποτε φαινόταν ως η ταφόπλακα μιας καριέρας. Αλλά τελικά δεν ήταν.

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ: Πόσο προσπάθησε να τον βοηθήσει η Τζόντι Φόστερ και την αμήχανη υποδοχή του Φεστιβάλ Καννών 2011

Ο Γκίμπσον έχει επιστρέψει για τα καλά (ο «Αντιρρησίας Συνείδησης» έριξε και το τελευταίο τείχος, κερδίζοντας οσκαρικές υποψηφιότητες και αποθέωση από τους κριτικούς) και σήμερα ετοιμάζει ήδη το επόμενο σκηνοθετικό του πρότζεκτ.

mel gibson 607

Το «Destroyer» είναι κι αυτό ένα πολεμικό δράμα που μάς επιστρέφει στα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και βασίζεται σε ένα ιστορικό (κι όχι σε μυθιστορηματικό) βιβλίο, το «Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack» που υπογράφει ο Τζον Γούκοβιτς. Την σεναριακή μεταφορά έκανε η Ρόζαλιντ Ρος, τηλεοπτική σεναριογράφος και σύντροφος του Γκίμπσον.

Διαβάστε περισσότερα: «Shut the fuck up»: Ο Μελ Γκίμπσον έχει κάτι να πει στο νεότερο (απρόσεκτο) εαυτό του!

Οπως ακριβώς κι ο «Αντιρρησίας Συνείδησης» («Hacksaw Ridge») εστίασε στη Μάχη της Οκινάουα, έτσι κι εδώ το «Destroyer» αφηγείται μία συγκεκριμμένη μάχη. Αυτό που έζησε το πλήρωμα του «Destroyer» στις 16 Απριλίου του 1945: 22 επιθέσεις από ιάπωνες καμικάζι.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μελ Γκίμπσον επιβιώνει στο Χόλιγουντ, αποθεώνεται στη Βενετία

mel gibson 607 1

Κοίταξαν τον ουρανό κι αυτό που είδαν έμοιαζε με κόλαση: σμήνος από ιαπωνικά αεροπλάνα έκαναν κύκλους πάνω από το Destroyer. Και πράγματι ήταν μία αποκαλύπτική κόλαση: καθώς όλα είχαν οδηγίες να πέσουν πάνω τους, στην πιο μεγάλη καμικάζι επίθεση που δέχθηκε ποτέ πλοίο του αμερικανικού στόλου στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας είναι άγνωστο, καθώς ο Γκίμπσον έχει δεσμευτεί να πρωταγωνιστήσει και στο «The Six Billion Dollar Man» της Warner, δίπλα στον Μαρκ Γουόλμπεργκ (κάτι που θα ξεκινήσει παραγωγή καλοκαίρι, με γυρίσματα φθινόπωρο του 2018).

Οπότε τα μακρυπρόθεσμα πλάνα του Γκίμπσον είναι τα Οσκαρ του 2020.

Διαβάστε περισσότερα: