Buzz

Με... Μότσαρτ η Ελλάδα στον διαγωνισμό «Done in 60 Seconds» στο Λονδίνο!

στα 10

Αναδείχθηκε στον ελληνικό τελικό του «Done in 60 Seconds», η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Λονδίνο, ανάμεσα σε 54 συμμετοχές. Δεν ήταν άλλη από ένα ξέφρενο ριμέικ του «Amadeus».

Flix Team
Με... Μότσαρτ η Ελλάδα στον διαγωνισμό «Done in 60 Seconds» στο Λονδίνο!

Ο διαγωνισμός «Done in Sixteen Seconds» που διοργανώνουν εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία το Jameson και το βρετανικό περιοδικό Empire βασίζεται σε μια πολύ απλή αρχή: πως κάθε - μα κάθε - ταινία μπορεί να διασκευαστεί μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, σε ένα do it yourself ριμέικ που δεν αποκλείεται πολλές φορές να είναι καλύτερο και από την πρωτότυπη πηγή του.

Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει μερικές από τις βραβευμένες συμμετοχές των προηγούμενων χρόνων του διαγωνισμού για να το επιβεβαιώσει, αφού ό,τι μπορεί να λείπει από μια ταινία που βασίζεται σε υψηλά επίπεδα παραγωγής μπορεί να βρεθεί στο κέφι και τον ενθουσιασμό ενός ερασιτέχνη που έχει το «όραμα» να μετατρέψει το δωμάτιο του σε ένα κινηματογραφικό στούντιο...

Για πρώτη φορά φέτος στον διαγωνισμό «Done in Sixteen Seconds» συμμετείχε και η Ελλάδα, με τις τελικές συμμετοχές να φτάνουν τις 54 και με νικήτρια να αναδεικνύεται (από την επιτροπή των Νίκου Περάκη, Ρένου Χαραλαμπίδη και Ορέστη Ανδρεαδάκη) αυτή της Δήμητρας Μαργαριτίδου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν ήταν πάρα ένα ξέφρενο ριμέικ του «Amadeus» του Μίλος Φόρμαν.

«Η εμπειρία μας στον διαγωνισμό Done in 60 Seconds από το Jameson ήταν μοναδική! Ευχαριστούμε που δίνετε την ευκαιρία στο γέλιο του Μότσαρτ να αντηχήσει και στο Λονδίνο. Άλλωστε... «What can go wrong?», δήλωσε η Δήμητρα Μαργαριτίδου.

Δείτε την νικήτρια ταινία παρακάτω και αρχίστε να ετοιμάζεστε για του χρόνου...

Διαβάστε περισσότερα για το «Done in 60 Seconds».