Φεστιβάλ / Βραβεία

Με το «360» του Φερνάντο Μεϊρέγιες ανοίγει το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

στα 10

Βασισμένο στο «La Ronde» του Αρθουρ Σνίτζλερ, το «360» του Φερνάντο Μεϊρέγιες («H Πόλη του Θεού») θα κάνει την παγκόσμια του πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και στη συνέχεια θα ταξιδέψει μέχρι τη βρετανική πρωτεύουσα για να ανοίξει την αυλαία του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Με το «360» του Φερνάντο Μεϊρέγιες ανοίγει το 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου
Ο Τζουντ Λο και η Ρέιτσελ Βάις στο «360» του Φερνάντο Μείρέγιες

Μια καινούρια ταινία από τον σκηνοθέτη της «Πόλης του Θεού», του «Επίμονου Κηπουρού» και του «Περί Τυφλότητος» (αυτό θα μπορούσε να λείπει!) είναι από μόνο του νέο.

Οταν αυτή η ταινία είναι εμπνευσμένη από το γραμμένο το 1900 «La Ronde» του Αρθουρ Σνίτζλερ, εκεί όπου βασίστηκε το ομώνυμο αριστούργημα του Μαξ Οφίλς του 1950, τότε το νέο γίνεται είδηση.

Και όταν στην ταινία αυτή με τίτλο «360» πρωταγωνιστούν ο Τζουντ Λο, η Ρέιτσελ Βάις, ο Αντονι Χόπκινς, ο Ζαμέλ Ντεμπούζ, ο Μπεν Φόστερ και ο Μόριτζ Μπλάιμπτρόι, τα λόγια είναι περιττά.

Γραμμένο από τον Πίτερ Μόργκαν («H Βασίλισσα», «Frost/Nixon»), το «360» ενώνει ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίζονται σε έναν δραματικό γύρο του κόσμου (Βιέννη, Λονδίνο, Ρίο, Μπρατισλάβα, Ντένβερ, Φίνιξ) και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Στις 12 Οκτωβρίου, όμως, η ταινία θα είναι και η επίσημη έναρξη του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, έξι χρόνια μετά τον «Επίμονο Κηπουρό» που είχε ανοίξει επίσης το φεστιβάλ το 2005.