Buzz

Ρόουζ ΜακΓκόουαν εναντίον Μέριλ Στριπ

στα 10

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν έχει κάτι να πει στις ηθοποιούς που θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών. Και ξεχωρίζει (ξανά) την Μέριλ Στριπ.

Ρόουζ ΜακΓκόουαν εναντίον Μέριλ Στριπ

Update 19.12: Διαβάστε στο τέλος του κειμένου την απάντηση της Μέριλ Στριπ στη Ρόουζ ΜακΓκόουαν.

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν δεν είναι απλά μια από τις (πάνω από 50 πλέον) γυναίκες που βγήκαν μπροστά στην υπόθεση Γουάινστιν: αποκαλύπτοντας αυτούς τους δύο μήνες την πραγματική δική της ιστορία βιασμού από τον μεγαλοπαραγωγό, έχει περάσει στην αντεπίθεση. Με όπλο τα social media δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω στον (διάπλατα πια ανοιχτό) διάλογο για τον συστημικό μας σεξισμό.

Τι είχε συμβεί στην περίπτωση ΜακΓκόουαν: Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ αποκαλύπτει

the silence breakers 607

Κι αν μιλάμε για κοινωνικό σύστημα, εδώ έχουμε και κάτι επιπλέον: το χολιγουντιανό σύστημα. Ενα Χόλιγουντ που τα έχει χαμένα: από τη μία απολύει σκηνοθέτες, παραγωγούς, διευθυντές, ηθοποιούς, σταρ-παρουσιαστές, τελειώνει καριέρες, δηλώνει ότι τα βραβεία SAG θα τα παρουσιάσουν μόνο γυναίκες, κι από την άλλη η ουσία των πραγμάτων δεν μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα. Καμία γυναίκα σκηνοθέτης δεν είναι υποψήφια στην κατηγορία σκηνοθεσίας των Χρυσών Σφαιρών. Για παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης: Το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME είναι «οι γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους»!

Επιστρέφοντας στις Χρυσές Σφαίρες και στις συμβολικές κινήσεις που θέλουν να στηρίξουν το διάλογο και το #metoo κίνημα: οι γυναίκες ηθοποιοί αποφασίζουν (όπως ακούγεται) να φορέσουν όλες μαύρα στην 75η τελετή απονομής στις 7 Ιανουαρίου. Ως διαμαρτυρία ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και κουλτούρα βιασμού στη βιομηχανία. Ως δήλωση συμπαράστασης στα (καθημερινά) θύματα.

Και η Ρόουζ ΜακΓκόουαν αντιδρά άμεσα. Και με δριμύ κατηγορώ! Ονομάζοντας μάλιστα την Μέριλ Στριπ (κάτι που είχε ξανακάνει όταν η Στριπ είχε δημόσια καταδικάσει τον Γουάινστιν, τις πρώτες κιόλας μέρες των αποκαλύψεων).

Θυμηθείτε τις δηλώσεις της: «Δεν ήξεραν όλοι»: Η Μέριλ Στριπ έχει κάτι να πει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Ηθοποιοί, όπως η Μέριλ Στριπ, οι οποίες με ευχαρίστηση συνεργάστηκαν με το Τέρας-Γουρουνοκεφαλή, τώρα θα φορέσουν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες ως δείγμα "σιωπηλής διαμαρτυρίας". Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...»

Δείτε το tweet της:

mcgowan streep tweet 607

Update 19.12: Με μια δήλωσή της τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, η Μέριλ Στριπ, αφού επισημαίνει ότι έδωσε, μέσω κοινών γνωστών, τον αριθμό τηλεφώνου της στη Ρόουζ ΜακΓκόουαν για να συζητήσουν, αλλά δεν έλαβε από εκείνη κλήση, εξηγεί, όπως πάντα ψύχραιμα, συγκροτημένα και δυναμικά, τη δική της στάση:

«Λυπάμαι ειλικρινά που με θεωρεί αντίπαλο,» λέει η Μέριλ Στριπ στη Ρόουζ ΜακΓκόουαν, «γιατί κι οι δυο μας, μαζί με όλες τις γυναίκες στη δουλειά μας, αψηφούμε με τη στάση μας τον ίδιο αδιάλλακτο εχθρό: ένα status que που θέλει τόσο πολύ να επιστρέψει στο στρεβλό παρελθόν, στις παλιές συνήθειες που ήθελαν οι γυναίκες να είναι αντικείμενα κακομεταχείρισης και να τους απαγορεύεται η είσοδος στα ανώτερα επίπεδα της βιομηχανίας, στη λήψη αποφάσεων. Εκεί είναι που λαμβάνονται οι αποφάσεις συγκάλυψης. Αυτά τα δωμάτια πρέπει ν' απολυμανθούν και να καταργήσουν τις διακρίσεις, προτού οτιδήποτε αρχίσει ν' αλλάζει.»

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Μέριλ Στριπ στη Huffington Post όπου πρωτοδημοσιεύτηκε.

Update 20.12

«Ηξερε» υποστηρίζουν αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν σε δρόμους του Λος Αντζελες, και οι οποίες απεικονίζουν την Μέριλ Στριπ και τον Χάρβεϊ Γουάινστιν να χαμογελούν αγκαλιασμένοι. Ανάμεσα στα σημεία που κολλήθηκαν οι αφίσες μετράμε το σπίτι της ηθοποιού, τα γραφεία του Screen Actors Guild και το στούντιο της Fox η οποία βγάζει στις 11 Ιανουαρίου την καινούρια ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post» στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Τομ Χανκς.

she knew streep 607

she knew streep 607

she knew streep 607

Διαβάστε περισσότερα: