Buzz

Πού γραφόμαστε; Το φθινόπωρο ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

στα 10

Αυτά είναι! Να σου τύχει να έχεις τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ καθηγητή κινηματογράφου στο πανεπιστήμιο...

Πού γραφόμαστε; Το φθινόπωρο ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

Πολυπράγμων αποδεικνύεται ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ - από τα Οσκαρ στο «True Detective» κι από τις διαγαλαξιακές μαύρες τρύπες ... στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Ο 47χρονος πρωταγωνιστής θα διδάξει, μαζί με δύο ακόμα καθηγητές, ένα μεταπτυχιακό κινηματογραφικό σεμινάριο στο πανεπιστήμιο από το οποίο κι εκείνος αποφοίτησε - το University of Texas στο Οστιν.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ συζητά να επιστρέψει στο «True Detective»

Το μάθημα θα επικεντρώνεται στην παραγωγή (και συγκεκριμένα πώς αναπτύσσεις ένα πρότζεκτ από το σενάριο μέχρι την οθόνη) και ονομάζεται «Advanced Producing: Script to Screen». Μόνο 30 μαθητές θα συμμετέχουν, οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και η τάξη ξεκινά το φθινοπωρο.

free state of jones 607 Mάθιου ΜακΚόναχεϊ & Γκάρι Ρος στα γυρίσματα του The Free State of Jones

Μαζί με τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ (ο οποίος θα εμφανίζεται κυρίως μέσω skype και βίντεο, αλλά δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί κάποιες φορές στην τάξη κατά τη διάρκεια του εξαμήνου) θα παρέχουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους ο καθηγητής Σκοτ Ράις κι ο σκηνοθέτης Γκάρι Ρος («The Hunger Games», αλλά και «The Free State of Jones» στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο ΜακΚόναχεϊ)

Αξεπέραστο! Δεν υπάρχει: οι Μάθιου ΜακΚόναχεϊ & Τζίμι Κίμελ γυρίζουν διαφημιστικό για βίντεο κλαμπ στο Οστιν

Αυτή είναι η περιγραφή του μαθήματος στον κατάλογο του πανεπιστημίου:

«Το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα διδάξει στο πώς στήνεις μία ταινία από το σενάριο, τα shot lists, τα storyboards, πώς οργανώνεις το πρόγραμμα των γυρισμάτων και θα φτάνει μέχρι το μοντάζ και το πώς υποστηρίζεις το final cut σου. Οι μαθητές θα παρακολοθήσουν αποκλειστικό behind the scenes υλικό από γυρίσματα ταινιών, μίτινγκς σε στούντιο και παραγωγούς, έτσι ώστε να συλλέξουν εμπειρίες από τον τρόπο που λειτουργεί το κινηματογραφικό σύστημα στο Χόλιγουντ».

Καλή σχολική χρονιά λοιπόν!

Διαβάστε περισσότερα: