Buzz

«Matrix 4»: Ο Χιούγκο Γουίβινγκ αποκαλύπτει γιατί δε θα είναι στην ταινία

στα 10

Γιατί η Λάνα Γουατσόφσκι διέγραψε τον «Agent Smith»;

«Matrix 4»: Ο Χιούγκο Γουίβινγκ αποκαλύπτει γιατί δε θα είναι στην ταινία

Μπορεί να έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που μπήκαμε στον υπέροχο ψηφιακό κόσμο του «Matrix», αλλά ήδη μετράμε αντίστροφα: θα τον ξαναεπισκεφτούμε! Το «Matrix 4» ετοιμάζεται, τα γυρίσματα ξεκίνησαν προ-πανδημίας στο Σαν Φρανσίσκο (όπου κυκλοφόρησαν και οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες) και τώρα η Λάνα Γουατσόφσκι, το συνεργείο και το καστ της βρίσκονται για τη συνέχεια στο Βερολίνο.

Ποιοι επιστρέφουν; Σχεδόν όλοι: οι Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

Διαβάστε κι αυτό: Λίλι Γουατσόφσκι: «Ναι, το Matrix ήταν πάντα μία ιστορία trans»

Matrix Hugo Weaving 607

Με μία ηχηρή απουσία: αυτή του Πράκτορα Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ. Γιατί ο Αυστραλός ηθοποιός δεν ένωσε δυνάμεις με τους υπόλοιπους; Σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τους λόγους:

«Η Λάνα ήθελε πολύ να είμαι κι εγώ στο "Matrix 4". Οπως κι εγώ το ίδιο: είναι ένα πρότζεκτ και μια ομάδα συνεργατών που αγαπώ πολύ. Αρχικά λίγο δίστασα, είχαμε ήδη ολοκληρώσει την τριλογία, αλλά μετά διάβασα το σενάριο και ξετρελάθηκα. Ο ατζέντης μου έλαβε προσφορά για τη συμμετοχή μου. Απάντησα θετικά, αμέσως. Ομως δούλευα σ' ένα θεατρικό έργο και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να ρυθμίσουμε τα προγράμματά μας ώστε να μπορέσω να τα κάνω και τα δύο. Κι ενώ η Λάνα συνεργαζόταν προς αυτή την κατεύθυνση, ξαφνικά αποφάσισε ότι δεν θέλει να περιμένει και να αλλάξει τις ημερομηνίες γυρίσματος. Οπότε δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω. Αυτό έγινε.»

Matrix Hugo Weaving 607 2

«Κάθε φορά που μπαίνω στα στούντιο της Fox στο Σίδνεϊ, όπου γυρίσαμε τις πρώτες τρεις ταινίες, συγκινούμαι. Ηταν μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής και της καριέρας μου. Τους αισθάνομαι οικογένεια. Τους αγαπώ όλους πολύ...»

«Τώρα βρίσκονται όλοι στο Βερολίνο και θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι κι εγώ. Είναι άνθρωποι και συνεργάτες που θα ήθελα πολύ να ξανασυναντηθώ. Κρίμα που δεν μπόρεσα να συμμετέχω, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα. Και είμαι ΟΚ με αυτό...»

Η πρεμιέρα του «Matrix 4» είναι προγραμματισμένη, Covid επιτρέποντος, για την 1η Απριλίου του 2022.

Διαβάστε περισσότερα: