Buzz

Μπορεί το σινεμά να δείξει έναν (άγιο) τσάρο να κάνει σεξ, στην Ρωσία του σήμερα;

στα 10

Το «Matilda» του Αλεξέι Ουτσιτέλ, λέει ναι, αλλά κάποιοι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Μπορεί το σινεμά να δείξει έναν (άγιο) τσάρο να κάνει σεξ, στην Ρωσία του σήμερα;

Το «Matilda» αφηγείται την αληθινή ιστορία της ερωτικής σχέσης του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας του Νικόλαου του δεύτερου, με την πρίμα μπαλαρίνα Ματίλντ Κσεσίνσκα, πριν εκείνος ανέβει στον θρόνο.

Ο Νικόλαος ο ο δεύτερος ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με την οικογένειά του κατά την διάρκεια της ρωσικής επανάστασής το 1918, αγιοποιήθηκε από την ρωσική εκκλησία το 2000. Κι όπως είναι «φυσικό», σύμφωνα με μια μερίδα πιστών, δεν μπορείς να δείχνεις έναν «άγιο» να κάνει σεξ στην οθόνη.

Δείτε ακόμη: Ο Νουρέγιεφ του Ρέιφ Φάινς σηκώνεται από το έδαφος

matilda 607

Και κάπως έτσι, μια σκληροπυρηνική φράξια ορθοδόξων χριστιανών, απείλησε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι οι αίθουσες που θα παίξουν την ταινία θα καούν και η πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βλαδιβοστόκ καθυστέρησε όταν κάποιος τηλεφώνησε για μια βόμβα, η οποία τελικά δεν υπήρχε. .

matilda 607

Την περασμένη εβδομάδα μια άλλη προβολή της ταινίας στην Μόσχα ακυρώθηκε όταν δυο αυτοκίνητα έξω από τα γραφεία της νομικής εταιρίας που εκπροσωπεί το στούντιο παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ένας άντρας έριξε ένα φορτηγάκι φορτωμένο με φιάλες αερίου κι ένα βαρέλι πετρέλαιο σε έναν κινηματογράφο Γεκατερίνμπουργκ.

matilda 607

Ο Αλεξέι Ουτσιτέλ, του οποίου το στούντιο είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση τον περασμενο Αύγουστο, δηλώνει ότι η αστυνομία αγνόησε τις εκκλήσεις του για προστασία, ενώ μια από τις βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος η Ναταλία Ποκλόνσκαγια δήλωσε ότι η ταινία «προσβάλλει τα αισθήματα των πιστών», κάτι που στην Ρωσία θεωρείται έγκλημα από το 2013 και ζήτησε την απαγόρευση της, ενώ περιγράφει τον γερμανό ηθοποιό Λαρς Εϊντιγκερ που υποδύεται τον Νικόλαο ως «γερμανό πορνοστάρ».

matilda 607

Το επίσημο Κρεμλίνο από την άλλη καταδίκασε την βία, αλλά ο Πούτιν δήλωσε ότι οι καλλιτέχνες δεν θα έπρεπε να αναστατώνουν τους πιστούς και η επίσημη εκκλησία ζήτησε από την καλλιτεχνική κοινότητα να δείχνει «τακτ και σεβασμό». Προς το παρόν η ταινία παίζεται σε μία μόνο αίθουσα στο Βλαδιβοστόκ και η ευρεία εξοδος της στις αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου κι αναμένεται με ανυπομονησία. Και λίγο τρόμο.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ.


Δείτε ακόμη: