Industry

Μαθήματα κινηματογραφικής...τεχνικής με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

στα 10

Τρία καλοκαιρινά μαθήματα για τον ήχο, το μοντάζ και το 3D σινεμά, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA, προετοιμάζουν ανήσυχους κινηματογραφιστές για να υποδεχτούν το μέλλον του κινηματογράφου...

Flix Team
Μαθήματα κινηματογραφικής...τεχνικής με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA

Δίνοντας έμφαση σε τομείς της κινηματογραφικής παραγωγής που θεωρούνται αυτονόητοι, τρία καλοκαιρινά μαθήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου κάνουν focus στον ήχο, το μοντάζ και τις προοπτικές της 3D τεχνολογίας, αποδεικνύοντας πως το σινεμά πριν από τέχνη είναι τεχνική. Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το καθένα απ' αυτά, τις ημερομηνίες λήξης για την αίτηση σας και τις πληροφορίες για να συμμετάσχετε.


The sound of the image / 2-8 Ιουλίου 2012, Βερολίνο

  • Ολοκλήρωση αιτήσεωνέως: 25 Μαΐου 2012

Το EFA Master Class 2012, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, είναιαφιερωμένο στον ήχο μίας ταινίαςμυθοπλασίας, μία έννοια γνωστή σε όλους,που όμως δεν έχει μελετηθεί αρκετά.Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σεηχολήπτες και άλλους τεχνικούς στοντομέα του ήχου, ενώ αιτήσεις μπορούννα κάνουν επίσης σκηνοθέτες, συνθέτεςκαι άλλοι καλλιτεχνικοί συντελεστές πουεπιδρούν στην ηχητική επένδυση μίαςταινίας.Ολοι οι αιτούντες θα πρέπει νασυμπεριλάβουν ένα βιογραφικό σημείωμα,μία επιστολή ενδιαφέροντος και τονκατάλογο των έργων τους στα αγγλικά,καθώς και ένα DVD των προηγούμενωνέργων τους.

Επικοινωνία: Bettina Schwarz, European Film Academy e.V.. Kurfurstendamm 225, 10719 Berlin, Germany, Τ +49 30 8871670

Περισσότερες πληροφορίες: www.europeanfilmacademy.org και στο e-mail bschwarz@europeanfilmacademy.org


Summer Media Studio 2012 - Music & Sound in Film / 4-18 Ιουλίου 2012, Νερίνγκα, Λιθουανία

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων έως: 15 Μαΐου 2012

Το Summer MEDIA Studio είναι ένα σεμινάριο δύοεβδομάδων για την ανάπτυξη της τεχνικής του μοντάζκαι ιδιαίτερα τη χρησιμοποίηση του μοντάζ ως τρόπουκινηματογραφικής αφήγησης. Στο τέλος του σεμιναρίου, πουαπευθύνεται σε ευρωπαίους φοιτητές, θα γίνει παραγωγήδέκα ντοκιμαντέρ από τους συμμετέχοντες, τα οποία θαπαρουσιαστούν στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.summermediastudio.com και στο e-mail studija@lmta.lt


FAS Screen Training Ireland / 29 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2012, Ιρλανδία / 2-14 Οκτωβρίου 2012, Ιρλανδία

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων έως: Μάιος 2012

Το FAS Screen Training Ireland στοχεύει στην εξερεύνησητων τεχνικών και δημιουργικών προϋποθέσεων γιατην παραγωγή ενός στερεοσκοπικού έργου live actionμυθοπλασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρουςευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, καιάλλους επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Το πρώτομέρος στοχεύει σε ευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες,σεναριογράφους κι άλλους επαγγελματίες ενώ το δεύτερομέρος απευθύνεται σε έναν ευρύτερο κύκλο επαγγελματιώνπου σχετίζονται με την ανάπτυξη 3D και τον κινηματογράφο.

Επικοινωνία: Helen McMahon, FAS Screen Training Ireland, 27-33 Baggot Street, Tel: +353 1 607 7461,

Περισσότερες πληροφορίες: www.screentrainingireland.ie και στο e-mail helen.mcmahon@fas.ie


Διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα που υποστηρίζει το MEDIA και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.