Buzz

«Μάθημα πρώτο: δεν υπάρχουν ήρωες!»: trailer, teasers και μία αποκάλυψη για το «Iron Man 3»

στα 10

Οι τελευταίες 36 ώρες ανήκουν στο «Iron Man 3». Μετά το σκοτεινό πρώτο teaser της Κυριακής, σήμερα μας περίμενε ένα 11 δευτερολέπτων δεύτερο και λίγες ώρες μετά, επιτέλους, το πρώτο επίσημο trailer. Δείτε τα όλα στο Flix!

«Μάθημα πρώτο: δεν υπάρχουν ήρωες!»: trailer, teasers και μία αποκάλυψη για το «Iron Man 3»

To δεύτερο σίκουελ του «Iron Man» franchise που σκηνοθετεί ο Σέιν Μπλακ, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με τον Ντρου Πίαρς αναμένεται ελεγειακό. Είναι ο άνθρωπος ατσάλι ανίκητος; Μπορεί να προστατεύσει όσους αγαπά; Είναι ήρωας;

Ολα αυτά συμβαίνουν γιατί ο Τόνι Σταρκ θα έρθει αντιμέτωπος με το χειρότερό του εφιάλτη: το σπίτι, το επιτελείο, το εργαστήριό του δέχεται επίθεση από έναν εχθρό που αποτελεί την επιτομή του κακού. Στην ουσία ο κόσμος του ισοπεδώνεται και οι αγαπημένοι του άνθρωποι κινδυνεύουν. Με τη ζωή του κατεστραμμένη και τους αγαπημένους του στα χέρια του αντιπάλου του και θα ξεκινήσει μία περιπέτεια διάσωσης, εκδίκησης και τιμωρίας.

Χωρίς βοήθεια, εντελώς μόνος και με την πλάτη του στον τοίχο ο Σταρκ πρέπει να καταφέρει την αποστολή του βασιζόμενος στο ένστικτο και τη μηχανορραφία του. Οσο όμως διαρκεί αυτή του η περιπέτεια, ο Σταρκ επιτυγχάνει και κάτι πολύ περισσότερο. Να απαντήσει στην αιώνια ερώτηση που τον βασανίζει: ο άνθρωπος κάνει τον υπερήρωα, ή η στολή του;

Δείτε το πρώτο teaser:


.

Αυτά γνωρίζαμε μέχρι πριν από λίγες μέρες για την πλοκή της τρίτης ταινίας που βρίσκει φυσικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ενώ τον πλαισιώνουν οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Γκάι Πιρς, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Φαβρό και Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, μέσα από ένα δεύτερο teaser που έδωσε λίγο πιο ξεκάθαρη εικόνα αλλά γέννησε ερωτήματα. Ποιος κρατάει αιχμάλωτη, βασανίζει και τελικά «σπάει» την Πέπερ Ποτς (Γκούινεθ Πάλτροου); Ποια είναι η κοκκινομάλλα που κολλάει τον Τόνι Σταρκ στον τοίχο; Εκείνος ποιον επισκέπτεται στο νοσοκομείο και στην έξοδό του πέφτει στις κάμερες και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων; Θα κάνει τελικά guest εμφάνιση ο Hulk, όπως σιγοψιθυρίζεται, κι αν ναι, είναι ο ξυπόλητος ήρωας στα συντρίμμια; Ποιος είναι ο κακός «Mandarin», το πρόσωπο του οποίου δεν βλέπουμε; Και γιατί κρατάει όπλο ενώ στα κόμικ της Marvel είναι ο ...άρχοντας των (φονικών) δαχτυλιδιών;

Δείτε το δεύτερο teaser:


.

Οι φαν του κόμικ γνωρίζουν πολύ καλά τον «Mandarin» και τα δέκα δαχτυλίδια του (ένα σε κάθε δάχτυλο). Στην ταινία όμως ποιος είναι; Δείτε στο flix (μέσω του EW) την πρώτη φωτογραφία του Μπεν Κίνγκσλεϊ ως του απόλυτου κακού που έχει να αντιμετωπίσει ο Τόνι Σταρκ/άνθρωπος από ατσάλι.

Στα αυθεντικά κόμικ της Marvel ο Mandarin είναι ένας εξόριστος Κινέζος κατάδικος, ο οποίος περιπλανώμενος σε μία απομακρυσμένη κι απαγορευμένη κοιλάδα ανακαλύπτει ένα διαστημόπλοιο. Μέσα στο σκάφος υπάρχουν δέκα δαχτυλίδια, κάθε ένα από τα οποία έχει μία διαφορετική υπερδύναμη. Ετσι, ο απόκληρος Mandarin γίνεται ανίκητος και ξεκινά μία αποστολή εκδίκησης απέναντι στον κόσμο που τον αδίκησε.

mandarin

Στην ταινία όμως δεν γνωρίζουμε αν η ιστορία του Mandarin θα είναι ίδια. Πηγές πάντως μας προειδοποιούν: μην περιμένετε διαστημόπλοια και εξωγήινους. Η σύγκρουση των τιτάνιων υπερηρώων (του Iron Man και του Mandarin) είναι μία επίδειξη τεχνολογίας και μυαλού. Επίσης, όσοι θυμούνται από τα προηγούμενα δύο φιλμ του franchise, «The Ten Rings» είναι η ονομασία της τρομοκρατικής οργάνωσης που απήγαγε τον Τόνι Σταρκ στην πρώτη ταινία. Με αυτό τον τρόπο ο Mandarin μας κλείνει το μάτι: μάλλον υπήρχε στη ζωή του Iron Man από την αρχή, αλλά κάνει τώρα την εμφάνισή του.

Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ δεν είναι φυσικά Κινέζος, οπότε κι εκεί η κινηματογραφική μεταφορά θολώνει τα νερά καταγωγής του «κακού». Η εικόνα του κουβαλά ένα μείγμα από κουλτούρες, πολιτισμούς, αλλά και αιώνες στιλ και τεχνολογίας (μαλλιά σαμουράι, αυτοκρατορική ρόμπα, μούσι ταλιμπάν, AK-47 όπλο).

Γιατί όμως ο Μπεν Κίνγκσλεϊ; Και τι σημαίνει αυτή η υπαρξιακή, εσωτερική σχεδόν σύγκρουση του Τόνι Σταρκ/Iron Man; Ηρθε επιτέλους το πρώτο επίσημο trailer το πρωί (μεσάνυχτα Λος Αντζελες) για να μας το αποκαλύψει.

Ελεγειακό, θλιμμένο, σαν προμήνυμα μίας μεγάλης τραγωδίας, προσωπικής και ανθρωπιστικής, το trailer του «Iron Man 3» δεν έχει τα συνήθη αστειάκια του Τόνι Σταρκ, αλλά την γκρεμισμένη φωνή του να μας αφηγείται τα προμηνύματά του. Τους εφιάλτες του. Μέχρι που η εικόνα δείχνει να πραγματοποιούνται: σκηνές από τον βομβαρδισμό του σπιτιού και επιτελείου του Τόνι Σταρκ - με τα χαλάσματα του εργαστηρίου και τις στολές του να γκρεμίζονται στη θάλασσα. Την Πέπερ Ποτς αιχμάλωτη και δεμένη σε μηχανή βασανιστηρίων. Τις αστυνομικές δυνάμεις να παρατηρούν ανήμπορες.

Και στο δεύτερο μισό: η σταθερή, ανατριχιαστικά απειλητική, φωνή του Σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ να παραδίδει «μαθήματα» όσο στα πλάνα το σύμπαν του Iron Man καταρρέει:

«Κάποιοι με αποκαλούν τρομοκράτη. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου Δάσκαλο. Μάθημα Νο1: Υπερήρωες; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα...»

Πατήστε το play και μείνετε μέχρι το τέλος. Γιατί τίποτα δεν τελειώνει τόσο εύκολα.

Tags: Iron man 3