Buzz

Μάθετε γιατί ο Ντέιβιντ Λιντς θα ψηφίσει Μπαράκ Ομπάμα!

στα 10

Υπάρχουν πολλοί προφανείς λόγοι για τους οποίους ο Ντέιβιντ Λιντς ήταν σίγουρο ότι θα υποστήριζε τον Μπαράκ Ομπάμα και την επανεκλογή του στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές. Μόνο που ο Ντέιβιντ Λιντς δεν υπήρξε ποτέ... προφανής!

Μάθετε γιατί ο Ντέιβιντ Λιντς θα ψηφίσει Μπαράκ Ομπάμα!

Με τίτλο «I Have Noticed Something in Mitt Romney's Name», ο λόγος για τον οποίο ο Ντέιβιντ Λιντς θα ξαναψηφίσει Ομπάμα φέρει τον αριθμό 52 μιας δράσης «90 μέρες, 90 λόγοι» που περιλαμβάνει ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και της λογοτεχνίας, οι οποίοι αναλύουν το σκεπτικό της ψήφου τους και που αποκαλύπτονται καθημερινά - τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε στον αριθμό 79.

Ανάμεσα σε όσους συμμετέχουν στο ανεξάρτητο πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν δύο Δημοκρατικοί από το Σικάγο, βρίσκει κανείς από τον Μπεν Στίλερ («Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει βελτιώσει τις συνθήκες των ενεργών και αποσυρμένων στρατιωτικών») και τον Τζον Σέιλς («Ο Ομπάμα έχει ακόμη κάποιο σεβασμό για την αλήθεια») μέχρι τον Τζάντ Απατοου («Ο Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει την ίση αμοιβή για την ίση εργασία») και αποτελεί στην πραγματικότητα μια σύνοψη των αρετών του πρώτου αφροαμερικάνου Πρόεδρου των Η.Π.Α. και το καλύτερο «πρόγραμμα» που (δεν) θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε το επίσημο γραφείο που οργανώνει την προεκλογική του καμπάνια.

H συμμετοχή του Ντέιβιντ Λιντς στο πρότζεκτ φυσικά έκανε τη διαφορά, αφού το δικό του κείμενο που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα ξαναφηψίσει Ομπάμα βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το weirdness που ανέκαθεν χαρακτήριζε το έργο του - η μετάφραση θα προσπαθήσει να μεταφέρει λίγο από αυτό:

«Θα ψηφίσω για την επανεκλογή του Προέδρου Ομπάμα. Εχω παρατηρήσει κάτι στο όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, το οποίο νομίζω μιλάει από μόνο του για το τι άνθρωπος είναι. Αν αλλάξετε λίγο τα γράμματα του ονόματός του, το Romney γίνεται R Money (σ.σ. "our money - τα χρήματά μας"). Πιστεύω ότι ο Μιτ Ρόμνει θέλει να βάλει τα χέρια του στα χρήματά μας ("...wants to get his Mitts - σ.σ. τα γάντια που χρησιμοποιούνται στο φούρνο ή στο μπέιζμπολ - on R Money"). Θα ήθελε να τα αποκτήσει και να τα μοιράσει με τους φίλους του, τη συμμορία των μεγαλολεφτάδων ("Big Money Bunch").

Πιστεύω ότι θέλει να βάλει τα χέρια του στα χρήματά μας, στις πρώτες ύλες μας, στις ελευθερίες μας, στο αμερικάνικό μας όνειρο. Δεν εμπιστεύομαι τον Μιτ Ρόμνει να είναι αυτός που θα φροντίσει για το καλό του 99% των Αμερικάνων. Νομίζω πως η εκλογή του Μιτ Ρόμνεϊ θα είναι μια καταστροφή για τη χώρα μας - τέτοια που θα είναι πραγματικά δύσκολο να σώσουμε αργότερα. Σας παρακαλώ μην αφήσετε τον Μιτ Ρόμνεϊ να βάλει τα χέρια του στα χρήματά μας ή στις δικές μας Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.»

Περισσότεροι λόγοι για την επανεκλογή του Ομπάμα στο επίσημο site του «90 Days, 90 reasons» και περισσότερες αμερικανικές εκλογές εδώ.