Buzz

Το νέο τρέιλερ του «Mary Queen of Scots» δουλεύει για την... ανεξαρτησία της Σκωτίας

στα 10

Πασιφίστρια, φεμινίστρια, μητέρα και γυναίκα, η Μαρία Στιούαρτ είναι η μοναδική πρωταγωνίστρια, τουλάχιστον αυτού του τρέιλερ.

Flix Team
Το νέο τρέιλερ του «Mary Queen of Scots» δουλεύει για την... ανεξαρτησία της Σκωτίας

Η Σέρσα Ρόναν είναι όμορφη σαν χιόνι, η Μάργκο Ρόμπι έχει - όπως εδώ φαίνεται, για πρώτη φορά τόσο έντονα - μια προσθετική μύτη εξωτικού πουλιού. Η Μαρία Στιούαρτ είναι νέα, όταν η Ελισάβετ εκπροσωπεί το status quo. Είναι πασιφίστρια, όταν η Ελισάβετ σκορπίζεται σε αλλεπάλληλους πολέμους. Είναι μητέρα κι είναι στρατιώτης, όταν η Ελισάβετ κρέμεται από τα μυστικά συμβούλιά της. Τουλάχιστον, στο νέο τρέιλερ της ταινίας (δείτε το παρακάτω) που, βέβαια, λέγεται «Mary Queen of Scots» και όχι, για παράδειγμα, «Η Λίζα και η Αλλη».

Να περιμένουμε, όμως, ίσως κι ένα επόμενο τρέιλερ, με έμφαση στη δύναμη της Ελισάβετ, μια και η ιστορία δεν γράφτηκε μονοκοντυλιά; Πάντως, η ταινία καταπιάνεται με την περίοδο όταν η Μαρία Στιούαρτ, Βασίλισσα της Γαλλίας στα 18 της χρόνια, έχοντας χάσει το σύζυγό της, αψήφισε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί κι επέστρεψε στη γη της, στη Σκωτία, για να διεκδικήσει το θρόνο. Εμπόδιο στο πέρασμά της βρέθηκε η 28χρονη Ελισάβετ, βασίλισσα της Αγγλίας και της Σκωτίας και η διαμάχη τους οδήγησε σ' έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. Παρότι όλα ξεκίνησαν διαφορετικά.

Δείτε ακόμη: To αιώνιο καλοκαίρι της Μάργκο Ρόμπι

mary queen of scots 607

Το «Mary, Queen of Scots» είναι μια παραγωγή της Focus Features και της Working Title, σε σκηνοθεσία Τζόζι Ρουρκ και σε σενάριο του Μπο Γουίλιμον του «House of Cards», βασισμένου στο βιβλίο του Τζον Γκάι. Το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι Ιαν Χαρτ, Ντέιβιντ Τέναντ και Γκάι Πιρς και η ταινία προορίζεται για έξοδο στις 7 Δεκεμβρίου, πάνω στη Χριστουγεννιάτικη και, φυσικά, οσκαρική σεζόν. Με έμφαση στις γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία - και που προσπάθησαν, μάταια, να το κάνουν με δικούς τους κανόνες - ελπίζουμε ότι το φιλμ θα είναι τόσο συναρπαστικό όσο οι ηρωίδες του. Δείτε το νέο τρέιλερ παρακάτω.

Δείτε ακόμη: Οταν είχαν τις γυναίκες βασίλισσες... Το πρώτο τρέιλερ του «Mary Queen of Scots» είναι πέρα ως πέρα φεμινιστικό


Διαβάστε ακόμη: Η Μάργκο Ρόμπι είναι έτοιμη για το στέμμα της

mary queen of scots 607