Buzz

Το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Βατικανό!

στα 10

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Σκορσέζε θα προβληθεί με την κατάνυξη που της αναλογεί...

Το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Βατικανό!

Το να περιγράψει κανείς τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε ως πολυαναμενόμενη θα ήταν απλά λίγο. Και το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες απλά επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες για το φιλμ-όνειρο ζωής που ο Αμερικανός σκηνοθέτης ετοιμάζει εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες.

Αντίθετα απ’ ό,τι θα περίμενε όμως κανείς για ένα τόσο φιλόδοξο και πολυαναμενόμενο πρότζεκτ, το «Silence» δεν θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του σε κάποιο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ, ούτε οι πρωταγωνιστές του θα περπατήσουν σε κόκκινα χαλιά μπροστά στα φλας των παπαράτσι.

Διαβάστε ακόμη: Απόλυτη σιωπή! Αυτό είναι το τρέιλερ για το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε!

Silence 607

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας τον προσεχή Δεκέμβριο ούτως ή άλλως δεν προσφέρεται για μια μεγάλη φεστιβαλική πρεμιέρα, κανείς όμως δεν μπορεί να πει το ίδιο για τα Οσκαρ, όπου το φιλμ εύλογα αναμένεται να έχει έντονη παρουσία.

Αυτό που σίγουρα δεν ήταν αυτονόητο είναι πως το «Silence» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Βατικανό, στις 30 Νοεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και με κοινό εκατοντάδες Ιησουίτες ιερείς και άλλους προσκεκλημένους. Για την ακρίβεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει πρώτα μια σύντομη, ιδιωτική ακρόαση με τον Σκορσέζε. Στη συνέχεια η ταινία θα προβληθεί για 50 καλεσμένους μέσα στο Βατικανό - δε γνωρίζουμε αν ο Πάπας θα παρευρεθεί και στην προβολή - και, παράλληλα, σε κάποιο σημείο της Ρώμης, για 400 Ιησουίτες ιερείς, τάγμα στο οποίο, άλλωστε, ανήκει και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Silence 607

Το «Silence» αφηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιησουιτών ιερέων που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να αναζητήσουν τον μέντορά τους που έχει εξαφανιστεί από καιρό και να διαδώσουν τον Χριστιανισμό.

Silence 607

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικές προβολές νέων ταινιών διοργανώνονται στο Βατικανό –το «Unbroken» της Αντζελίνα Τζολί και το «Spotlight» του Τομ ΜακΚάρθι ήταν δύο τέτοιες περιπτώσεις– αλλά είναι οπωσδήποτε πιο σπάνιο παραγωγές υψηλού προφίλ να κάνουν εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα τους.

Οι μοναδικές άλλες περιπτώσεις όπου είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν για το καθαρά θρησκευτικού περιεχομένου φιλμ της Κάθριν Χάρντγουικ, «The Nativity Story», και –απολύτως αναμενόμενα– για το βασισμένο στη ζωή του Πάπα Φραγκίσκου βιογραφικό φιλμ «Call Me Francis».

Δεν ξέρουμε για τον Πάπα, πάντως τις δικές μας ευλογίες ο Μάρτιν Σκορσέζε τις έχει εξασφαλίσει ήδη!

Silence 607

Διαβάστε ακόμη