Buzz

Το HBO δίνει πράσινο φως στο rock’n’roll έπος των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ

στα 10

Η sex, drugs & rock'n'roll ιστορία του Ρίτσι Φινέστρα, απ' τα χέρια του Μάρτιν Σκορσέζε και του Μικ Τζάγκερ, θα είναι η νέα φιλόδοξη σειρά του HBO για την επόμενη χρονιά.

Το HBO δίνει πράσινο φως στο rock’n’roll έπος των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ

Ξέραμε ότι θα γίνει, δεν ξέραμε τι μορφή θα έχει. Σύμφωνα με τα νέα του HBO, το ατιτλοφόρητο, ακόμα, rock’n’roll έπος που ετοιμάζουν ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τέρενς Γουίντερ κι ο Μικ Τζάγκερ θα αναπτυχθεί σε κανονική τηλεοπτική σειρά, με σκοπό να πάρει τη θέση του «Boardwalk Empire», αλλά και του «True Blood» ή του «Newsroom» που δε θα υπάρχουν στο κανάλι από την επόμενη σεζόν.

Το σχέδιο υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ισως απ’ όταν ο Σκορσέζε γύρισε το «Shine a Light», το ντοκιμαντέρ του για τους Rolling Stones το 2008, αλλά σίγουρα από το 2011 όταν για πρώτη φορά γράφτηκε στον Τύπο η αρχική συμφωνία του με τον Μικ Τζάγκερ, να προχωρήσουν από κοινού στη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς. Για το HBO φυσικά, δεδομένης της ποσότητας σεξ και ναρκωτικών που πρόκειται να παρουσιάζει! Το project που κάποια στιγμή είχε τον τίτλο «History of Music», ο οποίος μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί πλέον, αφηγείται την ιστορία του Ρίτσι Φινέστρα, ενός χαρισματικού μουσικού παραγωγού σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρία στη Νέα Υόρκη του 1977, όταν η punk και η disco συνυπήρχαν και το hip hop άρχιζε να κάνει την εμφάνισή του. Μέσα σ’αυτόν το χείμαρρο μουσικής και ακραίου life style, ο Ρίτσι, ο οποίος μοιάζει να τρέχει στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ζώντας μια ξέφρενη rock ‘n’ roll ζωή γεμάτη εύκολο χρήμα, γρήγορο σεξ και άφθονα ναρκωτικά, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον «επόμενο» ήχο, τον ήχο του μέλλοντος και να τον εξασφαλίσει για την εταιρεία του.

Τον Ρίτσι Φινέστρα της σειράς θα ενσαρκώσει ο Μπόμπι Καναβάλι, πρωταγωνιστής άλλωστε και βραβευμένος με ΕΜΜΥ για το ρόλο του στο «Boardwalk Empire», την πρώτη συνεργασία του Μάρτιν Σκορσέζε με το HBO. Η Ολίβια Γουάιλντ, την οποία γνωρίσαμε κυρίως στο «House», χαζέψαμε πανέμορφη και… ετοιμόγεννη στο περσινό κόκκινο χαλί των Οσκαρ κι είδαμε μέσα στη σεζόν 2013-14 στο «Her» του Σπάικ Τζόουνς και το «Rush» του Ρον Χάουαρντ, θα υποδύεται την Ντέβον Φινέστρα, τη γυναίκα του Ρίτσι, πρώην ηθοποιό και μοντέλο που βυθίζεται ξανά στην περιθωριακή ζωή της όσο η δουλειά του Ρίτσι παραπαίει. Το καστ συμπληρώνουν οι Τζούνο Τεμπλ, Ρέι Ρομάνο, Αντριου «Ντάις» Κλέι, Εϊτο Εσάντο, Μαξ Κασέλα, Τζέιμς Τζάγκερ (γιος του Μικ Τζάγκερ και της Τζέρι Χολ), Τζακ Κουέιντ (γιος του Ντένις Κουέιντ και της Μεγκ Ράιαν), Μπιργκίτε Σόρενσον, Πι Τζέι Μπερν, Τζέι Σι ΜακΚένζι, Μπο Ντίτελ, Αρμεν Γκάρι, Ρόμπερτ Φουνάρο και Τζο Κανιάνο.

Με τον Μικ Τζάγκερ ως executive producer (και σύμβουλο από πρώτο χέρι), ο Μάρτιν Σκορσέζε ολοκλήρωσε ήδη αυτοπροσώπως τη σκηνοθεσία του πιλότου, ενώ το σενάριο της σειράς συνυπογράφουν ο Τέρενς Γουίντερ του «Ο Λύκος της Wall Street» και του «Boardwalk Empire») και ο Τζορτζ Μάστρας του «Breaking Bad». Η σειρά δεν έχει ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας – όπως είπαμε άλλωστε, δεν έχει ακόμα καν τίτλο! – αλλά οδεύει ταχύτατα προς τη rock’n’roll δόξα!

Διαβάστε ακόμα: