Buzz

Η Μαρζάν Σατραπί θα σκηνοθετήσει τη Ρόζαμουντ Πάικ ως Μαρί Κιουρί

στα 10

Η σκηνοθέτιδα του «Persepolis» ετοιμάζει το biopic της διάσημης Πολωνής επιστήμονα, με το «Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε» στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Μαρζάν Σατραπί θα σκηνοθετήσει τη Ρόζαμουντ Πάικ ως Μαρί Κιουρί

Η πρώτη έγινε διάσημη για το εξαιρετικό animation «Persepolis», όπου διασκεύασε το δικό της αυτοβιογραφικό κόμικ για τα νεανικά της χρόνια στο Ιράν, που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Η δεύτερη κατέπληξε τους πάντες με τη ραδιούργα ερμηνεία της στο «Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Δυστυχώς, όμως, καμία από τις δύο δεν κατάφερε να επαναλάβει μια ανάλογη επιτυχία, και κυρίως εμπορική ανταπόκριση, παρά τις όποιες ενδιαφέρουσες επιλογές τους. Αυτό, όμως, ίσως αλλάξει με το επόμενο σχέδιό τους.

Διαβάστε ακόμη: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο: Ο Ζακ Εφρον θα υποδυθεί τον serial killer Τεντ Μπάντι

Rosamund Pike 607

Ο λόγος για την Ιρανή σκηνοθέτιδα Μαρζάν Σατραπί και τη Βρετανή ηθοποιό Ρόζαμουντ Πάικ, οι οποίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της διάσημης Πολωνής φυσικού και χημικού, Μαρί Κιουρί.

Η ταινία θα φέρει τον τίτλο «Radioactive» και θα βασίζεται στο βιβλίο της Λόρεν Ρέντνις, «Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout», το οποίο επικεντρώνεται στη γνωριμία και στην ερωτική ιστορία της Μαρί Κιουρί με τον Πιέρ Κιουρί, μια σχέση που γεννήθηκε μέσα από το κοινό τους πάθος για τη επιστήμη και περιλάμβανε μερικές κοσμογονικές ανακαλύψεις κι ένα βραβείο Νόμπελ.

Τα βασικά συστατικά για μια συναρπαστική κινηματογραφική βιογραφία βρίσκονται σίγουρα εδώ, ελπίζουμε μονάχα η Σατραπί να αποφύγει τους ακαδημαϊσμούς που χαρακτηρίζουν συνήθως το είδος.

Διαβάστε ακόμη