Buzz

Η Μαριόν Κοτιγιάρ στοιχειώνει τον Ματιέ Αμαλρίκ στο τρέιλερ του «Les Fantômes d’Ismaël»

στα 10

Η νέα ταινία του βετεράνου των Καννών, Αρνό Ντεπλεσέν, θα σημάνει την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ τον επόμενο μήνα.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ στοιχειώνει τον Ματιέ Αμαλρίκ στο τρέιλερ του «Les Fantômes d’Ismaël»

Ο Ισμαέλ Βουιγιάρ είναι σκηνοθέτης. Βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων μιας ταινίας για τον Ιβάν, έναν ανορθόδοξο διπλωμάτη εμπνευσμένο από τον αδελφό του. Ο Ισμαέλ θρηνεί ακόμα τον θάνατο της Καρλότα, είκοσι χρόνια πριν. Παρ’ όλα αυτά, έχει ξεκινήσει και πάλι τη ζωή του δίπλα στη Σίλβια. Η Σίλβια είναι το φως του. Και τότε η Καρλότα επιστρέφει από τους νεκρούς. Η Σίλβια φεύγει. Ο Ισμαέλ απορρίπτει την Καρλότα. Οδηγημένος στην τρέλα από τις δοκιμασίες αυτές, εγκαταλείπει τα γυρίσματα και καταφεύγει στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ρουμπέ. Εκεί, ζει απομονωμένος, περικυκλωμένος από τα φαντάσματά του.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της καινούργιας ταινίας του Γάλλου auteur Αρνό Ντεπλεσέν, με την οποία ο συνήθης ύποπτος του Φεστιβάλ Καννών επιστρέφει στην Κρουαζέτ, με τη νέα του δημιουργία να έχει εξασφαλίσει την περίοπτη όσο και αμφιλεγόμενη θέση της ταινίας έναρξης για τη φετινή διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 70ού Φεστιβάλ Καννών

Ismael's Ghosts 607

Οι περισσότερες ταινίες του Ντεπλεσέν έχουν προβληθεί στο Φεστιβάλ Καννών, και μάλιστα στο διαγωνιστικό τμήμα, ενώ η προηγούμενή του, «Τα Χρυσά Μας Χρόνια», συμμετείχαν το 2015 στο παράλληλο τμήμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών.

Στον βασικό ρόλο βρίσκουμε τον ηθοποιό-φετίχ του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή των περισσότερων ταινιών του, Ματιέ Αμαρλίκ, ενώ το λαμπερό καστ συμπληρώνουν οι Μαριόν Κοτιγιάρ και Σαρλότ Γκενσμπούρ, υποδυόμενες τις γυναίκες της ζωής του, ο Λουί Γκαρέλ, η Αλμπα Ρορβάχερ και ο Ιπολίτ Ζιραρντό.

Ismael's Ghosts 607

Το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε μόλις, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από την ταινία, η οποία σύμφωνα με τον δημιουργό της αντλεί έμπνευση από τον Χίτσκοκ και τον «Δεσμώτη του Ιλίγγου», αλλά και από το συγγραφικό έργο του Φίλιπ Ροθ, και κυρίως από το βιβλίο του, «Το Θέατρο του Σαμπάθ».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ, το οποίο ακόμα και χωρίς υπότιτλους αναδίδει αρκετή ομορφιά και περίσσιο υποκριτικό ταλέντο για να μας κάνει να ανυπομονούμε.


Δείτε παρακάτω ένα clip της ταινίας, με τη Μαριόν Κοτιγιάρ να δίνει τη δική της κίνηση στον Μπομπ Ντίλαν:


Διαβάστε ακόμη