Buzz

Αποκαλύφθηκε η γυμνή σκηνή της Μέριλιν Μονρό από τους «Αταίριαστους», κρυμμένη σ' ένα συρτάρι για 57 χρόνια

στα 10

Θα ήταν το πρώτο γυναικείο γυμνό στο mainstream αμερικανικό σινεμά, αν δεν το εμπόδιζε ο Τζον Χιούστον.

Αποκαλύφθηκε η γυμνή σκηνή της Μέριλιν Μονρό από τους «Αταίριαστους», κρυμμένη σ' ένα συρτάρι για 57 χρόνια

Η Μέριλιν Μονρό, υποτιμημένη, υπερτιμημένη, σταρ, δυστυχισμένη, μια από τις πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία, έφερε πολλές ανατροπές στην ποπ κουλτούρα, μία απ' αυτές, όμως, έκανε μισό αιώνα και κάτι για να δει το φως.

Στους «Αταίριαστους» («The Misfits»), την εμβληματική και, ταυτόχρονα, καταραμένη ταινία του Τζον Χιούστον του 1961, η Μέριλιν Μονρό υποδύεται τη Ρόζλιν Τέιμπερ, μια αισθησιακή κι ευαίσθητη γυναίκα που πηγαίνει στο Ρίνο για να βγάλει στα γρήγορα το διαζύγιό της κι εγκλωβίζεται μεταξύ τριών αντρών που τη διεκδικούν.

Διαβάστε ακόμη: Ποσό ρεκόρ σε δημοπρασία για το φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρό όταν είπε «Χρόνια Πολλά» στον Τζον Φ. Κένεντι

misfits 607

Ο Τσαρλς Κασίγιο, συγγραφέας μια βιογραφίας της Μέριλιν Μονρό που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες, μίλησε, στο πλαίσιο της έρευνάς του, με τον Κέρτις Τέιλορ, γιο του Φρανκ Τέιλορ, παραγωγού της ταινίας και, στη διάρκεια της κουβέντας, έμαθε, προς έκπληξή του, ότι ο Κέρτις έχει, κλειδωμένο σ' ένα συρτάρι, υλικό που παρέδωσε στη φύλαξή του ο πατέρας του όταν πέθανε, το 1999. Πρόκειται για μια λήψη της ερωτικής σκηνής μεταξύ της Μέριλιν Μονρό και του Κλαρκ Γκέιμπλ, στο τέλος της οποίας, χωρίς τέτοια οδηγία, η Μέριλιν άφησε το σεντόνι να πέσει από επάνω της και το φακό να αποτυπώσει το γυμνό κορμί της, για 45 δευτερόλεπτα.

misfits 607

«Πολλές φορές, οι λήψεις που δεν χρησιμοποιούνταν καταστρέφονταν,» εξηγεί ο Κέρτις Τέιλορ, «αλλά ο πατέρας μου θεωρούσε αυτό το υλικό τόσο σημαντικό και πρωτοποριακό που το διέσωσε.» Γιατί, βέβαια, αυτή θα ήταν η πρώτη σκηνή γυναικείου γυμνού στο mainstream αμερικανικό σινεμά, αλλά ο σκηνοθέτης Τζον Χιούστον δεν θέλησε να τη συμπεριλάβει, θεωρώντας την περιττή κι αναιτιολόγητη και ζήτησε να ξαναγυριστεί η σκηνή.

misfits 607

«Εάν διαβάσετε το σενάριο των "Αταίριαστων",» λέει ο Κέρτις Τέιλορ, «δεν αναφέρεται πουθενά γυμνό. Οταν η Μέριλιν Μονρό έκανε αυτή τη σκηνή, όλοι στο σετ σοκαρίστηκαν. Ο Χιούστον αναστέναξε και είπε, "Γλυκιά μου, τα έχω ξαναδεί". Ο Γκέιμπλ και άλλοι ήθελαν να κρατήσουν τη σκηνή, αλλά ο Χιούστον αρνήθηκε γιατί θεωρούσε ότι δεν ήταν καθόλου απαραίτητη.»

misfits 607Η κλασική φωτογραφία των συντελεστών των «Αταίριαστων»: Ο παραγωγός Φρανκ Τέιλορ αριστερά, ο Τζον Χιούστον δεξιά, ο Αρθουρ Μίλερ επάνω κι ανάμεσα η Μέριλιν Μονρό, ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ κι ο Ιλάι Γουόλακ

Οι «Αταίριαστοι», σε σενάριο του Αρθουρ Μίλερ, παντρεμένου, τότε, με τη Μονρό, ήταν η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία της ηθοποιού, που πέθανε λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο 1962, στα 36 της χρόνια. Για την ακρίβεια, η μοναδική γυμνή σκηνή της Μέριλιν σε ταινία, ήταν στο «Something's Got to Give», την επόμενη ταινία της, που έμεινε ανολοκλήρωτη με το θάνατό της.

Διαβάστε ακόμη: