Industry

Η «Μαργκερίτ» σάς προσκαλεί να δείτε πρώτοι την ωραιότερη... παράφωνη ταινία

στα 10

Αρκεί να θέλεις, χωρίς να μπορείς; Δείτε τη «Μαργκερίτ» σε avant premiere, τη διασκεδαστική και συγκινητική ιστορία της πιο διάσημης παράφωνης σοπράνο όλων των εποχών!

Flix Team
Η «Μαργκερίτ» σάς προσκαλεί να δείτε πρώτοι την ωραιότερη... παράφωνη ταινία

1921, το ξεκίνημα της Χρυσής Δεκαετίας του ’20. Οχι πολύ μακριά από το Παρίσι, είναι μέρα γιορτής στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν. Οπως κάθε χρόνο, ένα πλήθος εραστών της μουσικής συγκεντρώνεται στο σπίτι της ιδιοκτήτριας. Κανείς δεν ξέρει πολλά γι' αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα.

marguerite 607

Η Μαργκερίτ ζούσε το πάθος της κλεισμένη σε μια γυάλα και το υποκριτικό κοινό, που έρχεται για να γελάσει μαζί της, τής συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Oταν ένας προκλητικός νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της, και με τη βοήθεια μιας βιτριολικής πάλαι ποτέ φίρμας, αποφασίζει να ξεκινήσει την εκπαίδευσή της για να δώσει το πρώτο της ρεσιτάλ μπροστά σε ένα πλήθος αγνώστων.

Διαβάστε ακόμη: Μαθαίνοντας τα μυστικά των μεγαλύτερων σκηνοθετών του σύγχρονου σινεμά

marguerite 607

Δυο φορές υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, με τα «Quand j'étais chanteur» και «À l'origine», ο Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Τζιανολί επιστρέφει με την αντισυμβατική βιογραφία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο, εμπνευσμένος ελεύθερα από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας, Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς. Την ονειροπαρμένη Μαργκερίτ υποδύεται η Κατρίν Φρο, θαυμάσια πρωταγωνίστρια των ταινιών «Υψηλή Μαγειρική» και «Το Κορίτσι Που Γυρίζει τις Σελίδες», σε ένα φιλμ που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κι έκανε την επίσημη, διεθνή πρεμιέρα του.

marguerite 607

Δείτε ακόμη: 92 χρόνια Disney σ' ένα βίντεο 92 δευτερολέπτων!

marguerite 607

Το Flix και η Weird Wave σάς προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Μαργκερίτ», στην ειδική προβολή που θα γίνει τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31, 210 3398600), στις 20.00 (προσέλευση 19.30), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε like, share ή αφήστε το σχόλιό σας στο post και διεκδικήστε μια από τις διπλές προσκλήσεις για την προβολή. Ο διαγωνισμό θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου κι οι νικητές της κλήρωσης θα ειδοποιηθούν με direct message. H ταινία του Ξαβιέ Τζιανολί, «Μαργκερίτ», θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου από τη Weird Wave. Προς το παρόν, βλέπουμε το τρέιλερ και σιγοτραγουδάμε, αν όχι με καλή φωνή, σίγουρα με αυτοπεποίθηση!


marguerite poster gr 607