Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Manοdopera» του Λουκιανού Μοσχονά στο New Directors/New Films της Νέας Υόρκης

στα 10

Στο πιο εκλεκτικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης θα συστηθεί ο Λουκιανός Μοσχονάς με το μικρού μήκους «Μanodopera» που έκανε την πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα Pardi di domani του Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Το «Manοdopera» του Λουκιανού Μοσχονά στο New Directors/New Films της Νέας Υόρκης

Κάτω στο υπόγειο, ενώ περνάνε οι εποχές, ενας Αλβανός εργάτης και ενας νεαρός αστός ανακαινίζουν ένα διαμέρισμα. Πάνω στην ταράτσα, ενώ πέφτουν οι νύχτες, ο νεαρός και οι φίλοι του αναθεωρούν τον κόσμο.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Manodopera», της μικρού μήκους ταινίας του Λουκιανού Μοσχονά που γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, μισός Ελληνες, μισός Γάλλος, σπούδασε στην Καλών Τεχνών της Λιόν, στη Famu στην Πράγα και στο Le Fresnoy στην Λιλ και μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Manodopera 607

Το «Manodopera» που έκανε την πρεμιέρα του φεστιβάλ του Λοκάρνο 2016, στο διαγωνιστικό τμήμα Pardi di Domani και θα είναι η βάση για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη με τίτλο «Ούτε Θεός, Ούτε Αφέντης» (με συμμετοχές ήδη στα TorinoFilmLab, Work in Progress στο Κάρλοβι Βάρι, New Cinema Network στο φεστιβάλ της Ρώμης, MFI), ένα λοξό και ταξικό μελόδραμα, ατελείωτων γκρεμισμάτων και ανακαίνισης ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασιακό, σ' ένα αθηναϊκό διαμέρισμα.

Το «New Directors/New Films», που προτείνει νέο σινεμά από όλον τον κόσμο έχοντας κερδίσει μέσα στα χρόνια με τις εκλεκτικές του επιλογές τον τίτλο του φεστιβάλ με το μεγαλύτερο κύρος στη Νέα Υόρκη, διεξάγεται φέτος από τις 15 μέχρι τις 26 Μαρτίου στο MoMA και στο Film Society of Lincoln Center.

Manodopera 607

Manodopera 607