Buzz

«Manchester-by-the-Sea»: Ο Κένεθ Λόνεργκαν, μετά το «Margaret», σκηνοθετεί ξανά Ματ Ντέιμον

στα 10

Κοινωνικό δράμα οικογενειακών σχέσεων θα είναι η νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη, που ελπίζουμε να έχει καλύτερη τύχη από την προηγούμενη.

«Manchester-by-the-Sea»: Ο Κένεθ Λόνεργκαν, μετά το «Margaret», σκηνοθετεί ξανά Ματ Ντέιμον

Ο Κένεθ Λόνεργκαν μπήκε στον κινηματογραφικό χάρτη ήδη από το 2000, με το εκπληκτικό «You Can Count on Me», με τη Λόρα Λίνεϊ και τον Μαρκ Ράφαλο στους ρόλους δυο αγαπημένων αδελφιών μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Παρά τα εύσημα που εισέπραξε τότε ο σκηνοθέτης, η επόμενη ταινία του, το «Margaret», έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως μια από τις τραγωδίες της κινηματογραφικής διανομής. Το φιλμ ξεκίνησε να γυρίζεται το 2005 κι έφτασε σε περιορισμένες αίθουσες το 2011, μετά από μια οδύσσεια χρηματοδότησης, μοντάζ και άλλων δυσκολιών, παρότι όσοι την είδαν μίλησαν για μια από τις καλύτερες ταινίες τουλάχιστον εκείνης της χρονιάς. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Margaret» και τις περιπέτειές του. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κριτική αναγνώριση βοήθησε, τουλάχιστον, τον Λόνεργκαν για το επόμενο βήμα του.

Η νέα του ταινία θα λέγεται «Manchester-by-the-Sea» και θα πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον που στάθηκε δίπλα στην Ανα Πάκουιν και στο «Margaret». Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βοστώνη κι επικεντρώνεται σ’ έναν υδραυλικό που, μετά το θάνατο του αδελφού του, αναγκάζεται ν’ αναλάβει τον 16χρονο ανιψιό του, βρίσκοντας εμπόδιο σε μια τραγωδία που κρύβει το δικό του παρελθόν. Τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα (!), ο Λόνεργκαν υπογράφει και το σενάριο, εκτός από τη σκηνοθεσία, την παραγωγή έχει αναλάβει εξολοκλήρου η OddLot Ent. και το φιλμ λέγεται ότι έχει το ίδιο ύφος και τα ίδια νοήματα με το «You Can Count on Me». Ο Ματ Ντέιμον έχει ήδη δεσμευτεί να πρωταγωνιστήσει στο «The Martian», με σκηνοθέτη τον Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά τελειώσει την ταινία του Λόνεργκαν στα γρήγορα, πριν ακόμα ξεκινήσει η παραγωγή του φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η ταχύτητα να βγει σε καλό!