Buzz

Μάικλ Φασμπέντερ: «Ο Πρωταγωνιστής που περίμενε το Χόλιγουντ»

στα 10

Το GQ Νοεμβρίου αφιερώνει εξώφυλλο και κυρίως θέμα στον μόνιμο πρωταγωνιστή του Στιβ ΜακΚουίν, Μάικλ Φασμπέντερ, εν όψει του «12 Years a Slave». Μόνο που δεν σταματά εκεί...

Μάικλ Φασμπέντερ: «Ο Πρωταγωνιστής που περίμενε το Χόλιγουντ»

O Μάικλ Φασμπέντερ ποζάρει στο εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου του GQ με την αυτοπεποίθηση του χολιγουντιανού ιθαγενή πλέον. Κι η αλήθεια είναι ότι με πρωταγωνιστικούς ρόλους από το «Inglourious Basterds» του Ταραντίνο και το «X Men» franchise, μέχρι το ακυκλοφόρητο πρότζεκτ του Τέρενς Μάιλικ και τα «Προμηθέας» & «The Counselor» του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο βρετανός ηθοποιός δεν μπορεί να θεωρείται πλέον περιορισμένος στο σύμπαν του Στιβ ΜακΚουίν («Hunger», «Shame» και τώρα «12 Years a Slave»). Εχει ανοίξει τα φτερά του, έχει μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Χόλιγουντ έχει επενδύσει στο ταλέντο και στην κοψιά αυτού του νέου του ζεν πρεμιέ.

Καθόλου υπερβολικό λοιπόν το εξώφυλλο του GQ, «Μάικλ Φασμπέντερ: ο πρωταγωνιστής που περίμενε το Χόλιγουντ» - αν και το συγκεκριμένο περιοδικό έχει και μία εμμονή με τον 37χρονο καρδιοκατακτητή: κάθε 4-5 μήνες τον επιλέγει για cover story. Οχι αποκλειστικά η αμερικανική - μπορεί να είναι η βρετανική, ιταλική, αυστραλέζικη έκδοση του περιοδικού. Για ξεκάρφωμα.

1

Χαμογελάσαμε λοιπόν, αλλά κατά βάθος συμφωνούμε. Απομονώσαμε 2-3 ερωτήσεις τις συνέντευξης, ενώ μεγαλύτερο κομμάτι της υπάρχει στο επίσημο site του GQ.

Πώς διαχειρίζεται τους σκοτεινούς του ρόλους; Να σας το πω διαφορετικά: έχετε ακούσει ότι πολλοί κωμικοί έχουν σκοτεινές προσωπικότητες, κι όμως μπορούν να κάνουν τον κόσμο να γελάει; Αυτό συμβαίνει κι ανάποδα: όσοι παίζουμε σκοτεινούς ρόλους δεν είμαστε απαραίτητα αυτοκτονικοί. Μπορεί να έχουμε εξαιρετικό χιούμορ. Πιστεύω ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην σκοτεινή τους πλευρά. Γιατί όσοι είναι σκοτεινοί, αποφεύγουν να την επισκεφτούν για ένα ρόλο...»

Γιατί δε θέλει να ξανακάνει ποτέ καμπάνια για ένα Οσκαρ Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω, καταλαβαίνω. Ολοι κάνουν τη δουλειά τους. Ολοι κινούν ένα σύστημα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν. Απλά εγώ αρνούμαι να ξαναβάλω τον εαυτό μου σ' αυτή τη θέση ποτέ ξανά. Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι ηθοποιός.

2

Πόσο εύκολο είναι πλέον να γνωρίζει γυναίκες; Γνωρίζω πολύ κόσμο. Γίνεται πολύ πιο εύκολο αυτό, όσο πιο διάσημος γίνεσαι. Ξαφνικά έχεις επιτυχία μιλώντας σε μια γυναίκα. Ξαφνικά, την ενδιαφέρουν αυτά που λέω! Γνωρίζω πολύ καλά ότι τρία χρόνια πριν, μία γυναίκα θα έφευγε στα πέντε λεπτά, μετά από δύο προτάσεις μου. Τις προάλλες καθόμουν με ένα κορίτσι και συζητούσα. Μετά από λίγο απολογήθηκα «συγγνώμη, σε κουράζω, γίνομαι βαρετός». Κι εκείνη απάντησε «όχι το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον». Και δεν κρατήθηκα: «Ξέρεις κάτι; Πέντε χρόνια πριν, δε θα το έβρισκες τόσο ενδιαφέρον».

Με τέτοια επιθετικότητα, πώς πάνε οι σχέσεις; Νομίζω ότι η πιο μακροχρόνια σχέση που είχα ήταν δύο χρόνια. Από τότε που με θυμάμαι, δεν στεριώνουν οι σχέσεις μου. Οπότε υπολογίστε από τα 17 μέχρι τώρα...

Δείτε το βίντεο με το παρασκήνιο της φωτογράφησης:

Περισσότερος Μάικλ Φασμπέντερ: