Buzz

To «Magical Girl» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Δείτε την πρώτοι!

στα 10

Η Weird Wave και το Flix, σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της σπουδαίας ταινίας του Κάρλος Βερμούτ.

Flix Team
To «Magical Girl» είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Δείτε την πρώτοι!

Ακολουθώντας ένα έντονο buzz που την ακολουθούσε από νωρίς, είχαμε γράψει για το «Magical Girl» ήδη πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαν Σεμπαστιάν, όπου θριάμβευσε κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβειο σκηνοθεσίας για τον Κάρλος Βερμούτ.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους του Ισπανού σκηνοθέτη μετά το low budget και cult πλέον «Diamond Flash», έκανε αίσθηση στην Ισπανία, κέρδισε κοινό και κριτικούς κι έκανε ακόμη και τον Πέδρο Αλμοδόβαρ να πλέξει το εγκώμιο του φιλμ.

Διαβάστε εδώ: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ την «άκουσε» με το «Magical Girl».

Δικαίως! Βλέποντας το «Magical Girl» στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ανακαλύψαμε έναν σκηνοθέτη ο οποίος «ακολουθώντας ένα περίεργο μείγμα επιρροών (από Μπουνιουέλ και Σάουρα, μέχρι Ταραντίνο, Αλμοδόβαρ και... Γιώργο Λάνθιμο) κατασκευάζει άρτια μία εντελώς δική του υπογραφή» και μια ταινία που προβάλει σαν ένα μοναδικό κινηματογραφικό παζλ».

magical girl 607

Το «Magical Girl», δανείζεται τον τίτλο της από το sub genre των γιαπωνέζικων anime, γεμάτο από νεαρές ηρωίδες με μαγικές υπερδυνάμεις, κάτι που αγαπά ιδιαίτερα η κόρη ενός από τους ήρωες της ταινίας, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που πάσχει από λευχαιμία.

Αποφασισμένος να της αγοράσει ένα πανάκριβο μοναδικό φόρεμα πιστό αντίγραφο της ηρωίδας που λατρεύει, ο πατέρας της Λουίς θα αποφασίσει να εκβιάσει μια πλούσια γυναίκα γεμάτη ψυχολογικά προβλήματα που θα γνωρίσει τυχαία και η οποία θα οδηγηθεί εξ΄αιτίας του σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μέχρι την στιγμή που με την βοήθεια ενός άντρα από το παρελθόν της θα ζητήσει εκδίκηση.

magical girl 607

Αυτό που ακολουθεί είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να περιγραφεί ως νουάρ, ή θρίλερ, μα που ακολουθεί την πιο απρόβλεπτη διαδρομή σε κάτι που είναι μαζί συναρπαστικό και αγωνιώδες, μα και διαπεραστικά εσωτερικό. Μια ταινία για την Ισπανία (την Ευρώπη) του σήμερα, αλλά και για τους ανθρώπους πάντα, το «Magical Girl» δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δεί μέχρι σήμερα.

Θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε με τα μάτια σας στην πρώτη προβολή της ταινίας στην Αθήνα που οργανώνει το Flix.gr, η εταιρία διανομής του φιλμ Weird Wave και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

magical girl2

Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως, 23 Αθήνα, (Στάση Μετρό Σύνταγμα) και για να κερδίσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις, θα πρέπει να στείλετε ένα email με τις λέξεις «Magical Girl» στο θέμα, και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου) στο win@flix.gr. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου.

Για να προετοιμαστείτε για την εμπειρία που είναι το «Magical Girl», δείτε το πιο κάτω, το τρέιλερ του φιλμ.

Διαβάστε ακόμη: