Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Μαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά έχει αφίσα

στα 10

Πρεμιέρα για την αφίσα του «Μαγικού Δέρματος», λίγες μέρες πριν την επίσημη πρώτη της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Κωνσταντίνου Σαμαρά.

Flix Team
Το «Μαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά έχει αφίσα

Τρέχοντας απεγνωσμένα να ξεφύγει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει το δώρο ενός ηλικιωμένου παλαιοπώλη: ένα παλιό κομμάτι δέρμα, χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος την ίδια του τη ζωή:

Αν με αποκτήσεις, θα αποκτήσεις τα πάντα,
Oμως θα είναι για πάντα δική μου η ζωή σου.
Με κάθε σου θέλω, εγώ θα μικραίνω,
Και μαζί θα μικραίνω την ζωή στο κορμί σου.

Ο Νίκος δέχεται το στοίχημα, και βλέπει την πραγματικότητα να μεταμορφώνεται σε μια φρενίτιδα πάθους, μουσικής και ανησυχητικών οιωνών. Σε αυτήν την περιπέτεια θα τον ακολουθήσουν η αγαπημένη του Κρίστι και ο φίλος του Στέφανος, μαζί με ντίβες της όπερας και μίμους φωνών, μυστηριώδεις σωσίες και αλλόκοτους ιερείς. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, ο Νίκος αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Θα καταφέρει, άραγε, να εξερευνήσει το πιο σκοτεινό δωμάτιο της επιθυμίας του, το οποίο μοιάζει απροσπέλαστο ακόμα και για τον ίδιο;

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.

Μαγικό Δέρμα 607

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Κώνσταντίνου Σαμαρά, «Μαγικό Δέρμα» που λίγο πριν κάνει την πρεμιέρα της στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την αφίσα της, μια ιδανική απεικόνιση όλων όσων θα συμβούν στο μυαλό και τη ζωή του Νίκου σε αυτό το παιχνίδι με την... επιθυμία.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταινία: Στο «Μαγικό Δέρμα» ο Κωνσταντίνος Σαμαράς εξετάζει τον άνθρωπο (και το σινεμά) ως «μηχανή επιθυμιών»

Μαγικό Δέρμα Αφίσα 607

Την αφίσα υπογράφει η Νατάσα Ευσταθιάδη, εικαστικός, απόφοιτος της ΑΣΚΤ με ειδικότητα στις γραφικές τέχνες. Έχει σχεδιάσει αφίσες για θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ (Los Angeles Greek Film Festival). Δραστηριοποιείται και σε άλλα πεδία όπως η σκηνογραφία ενώ είναι μέλος της εικαστικής ομάδας Arbit City η οποία εστιάζει κυρίως σε θέματα που αφορούν το δημόσιο χώρο και το συλλογικό ασυνείδητο.


Το «Μαγικό Δέρμα» θα κάνει την πρεμιέρα του στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 8 Νοεμβρίου στις 20:00 και θα προβληθεί ξανά στις 9 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.