Buzz

«Ma Loute»: O Μπρουνό Ντιμόν κάνει ξανά κωμωδία!

στα 10

Το δοκίμασε με το τηλεοπτικό «P'tit Quinquin» και μάλλον του άρεσε, αφού και η επόμενη ταινία του προμηνύεται αστεία.

«Ma Loute»: O Μπρουνό Ντιμόν κάνει ξανά κωμωδία!

H μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, που γύρισε για το arte, επιλέχθηκε μόλις από το περιοδικό Cahiers du Cinema ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι ο Μπρόυνο Ντιμόν έχει το ελεύθερο να αφήσει για λίγο πίσω του την σκοτεινή ματιά από την οποία χαρακτηρίζεται το σινεμά του.

Ετσι, μετά από αυτή την ιστορία ενός παράξενου ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει μια σειρά από αλλόκοτους φόνους που διαταράσσουν την ησυχία μιας επαρχιακής πόλης, ο Ντιμόν παραμένει στην επαρχία και τη κωμωδία για την επόμενη ταινία του που θα γυρίσει στον βορά της Γαλλίας το καλοκαίρι.

Το «Ma Loute» διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Πα-ντε-Καλε και αφορά την ιστορία δύο οικογενειών που δεν έχουν τίποτα απολύτως κοινό μεταξύ τους, αλλά που ξαφνικά η μοίρα τους ενώνεται από μια σειρά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.

Ο Ντιμόν λέει, ότι το φιλμ το οποίο περιγράφει ως μια «τραγικομωδία» θα έχει «την δύναμη και την έλξη ενός μπουρλέσκ δράματος, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν παραμορφωτικό καθρέφτη του εαυτού μας, τοποθετημένου μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας».

Κι αν αυτά τα νέα του Ντιμόν δεν είναι αρκετά, σύμφωνα με το arte, μια δεύτερη σειρά επεισοδίων του «P'tit Quinquin» δεν είναι καθόλου απίθανο να γυριστεί αμέσως μετά, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του καναλιού, η επιθυμία είναι εκεί κι από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε ακόμη: