Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο ξέρει ακριβώς πώς θα είναι ο Ελιο και ο Ολιβερ, στο σίκουελ του «Call Me by Your Name»

στα 10

Μπορεί να γυρίζει τον κόσμο για την προώθηση της «Suspiria», αλλά ο Ιταλός σκηνοθέτης έχει το μυαλό του στην Κρέμα.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο ξέρει ακριβώς πώς θα είναι ο Ελιο και ο Ολιβερ, στο σίκουελ του «Call Me by Your Name»

Το «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου» του Λούκα Γκουαντανίνο, μπορεί να συγκίνησε βαθιά με το φινάλε του, αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, τουλάχιστον όχι για τον δημιουργό του, Λούκα Γκουαντανίνο, που συνεχίζει, με κάθε ευκαιρία, να υπόσχεται τουλάχιστον μία, αν όχι και δύο συνέχειες της ταινίας.

Παρότι ο Αντρέ Ασιμάν δίνει ο ίδιος, στο βιβλίο του, μια συνέχεια στους ήρωές του, ο Γκουαντανίνο έχει το δικό του όραμα. «Από τη μια πλευρά, νομίζω ότι ο Ελιο κι ο Ολιβερ θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι,» λέει ο σκηνοθέτης. «Τώρα ο Ελιο είναι 17 και τον βλέπω να είναι στα 25 στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Κι ο Ολιβερ είναι 24, άρα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι 32 χρόνων. Νομίζω ότι επειδή ο Τίμοθι είναι τώρα 22, έχουμε λίγο χρόνο. Ταυτόχρονα, δεν είχα περιθώριο αυτό τον καιρό ν' ασχοληθώ με τίποτα εκτός από τη "Suspiria". Δεν είχα την ηρεμία και, κυριολεκτικά, το χρόνο να ρίξω ιδέες στο τραπέζι και να βάλω τη σκέψη μου σε τάξη. Κι ίσως να καταπιαστώ μαζί τους, με τη βοήθεια και τη συντροφικότητα του Αντρέ Ασιμάν. Εχω επεξεργαστεί πολλές, πολλές ιδέες που θα ήθελα να μοιραστώ, αλλά δεν μπορώ. Γιατί δεν έχουν πάρει ακόμα μορφή. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει πολύ υλικό και στις τελευταίες 50 σελίδες του μυθιστορήματος του Ασιμάν, όπου τους ακολουθείς για ακόμα 20 χρόνια.»

Διαβάστε ακόμη: Τι σημαίνει η ομορφιά; Τι σας προκαλεί τρόμο; Ο Λούκα Γκουαντανίνο κι η Τίλντα Σουίντον απαντούν στο Flix

λούκα γκουαντανίνο 607

Ο Γκουαντανίνο, μάλιστα, έχει και πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τους ήρωές του: «Για παράδειγμα, έχω πει ότι ο Ελιο θα είναι σίγουρα σινεφίλ. Ενας σπουδαίος μουσικός και σινεφίλ. Νομίζω ότι η Ανέλα θα έχει συντριβεί από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. Ο γιος της θα νοσταλγεί την Αμερική που άφησε πίσω. Κι ακόμα νομίζω ότι ο Ολιβερ θα μεγαλώσει φτιάχνοντας μια υπέροχη οικογένεια με την εκπληκτική γυναίκα του που μάλλον θα γνωρίζει το είδος της αγάπης που νιώθει ο Ολιβερ για τον Ελιο.»

Ωστόσο, για τον Λούκα Γκουαντανίνο, το επόμενο στάδιο του «Να με Φωνάζεις με τ' Ονομά σου» δεν θα είναι σίκουελ: «Πιστεύω πως κάποιες φορές έχεις την ευκαιρία στη ζωή σου να συναντήσεις θαυμάσιους ανθρώπους που σου κάνουν καλό. Κι είναι πολύ κινηματογραφικό να ακολουθείς τις ιστορίες τους. Αυτό δεν θα το αποκαλούσα σίκουελ. Είναι ένας πολύ ψυχρός όρος. Θαυμάζω πολλά σίκουελ, αλλά είναι ψυχρός. Οπως, για παράδειγμα, το σίκουελ του "Batman", το "Batman Returns", είναι ένα αριστούργημα κι είναι σίκουελ. Αλλά δεν βλέπω τα νέα επεισόδια στις ζωές του Ελιο, του Ολιβερ και της Ανέλα και του Αϊζακ κι όλων των άλλων ως σίκουελ. Ελπίζω ότι θα είναι ένα νέο κεφάλαιο σ' ένα χρονογράφημα κι ίσως, με τον καιρό, θα έχουμε ένα box set με τα επεισόδια στη ζωή αυτών των ανθρώπων.»

Call me by your name 607

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ως το 2020 για να μάθουμε... νέα από τον Ελιο και τον Ολιβερ, μια και ο Λούκα Γκουαντανίνο, μετά τη «Suspiria», θα καταπιαστεί με το να μεταμορφώσει σε ταινία το άλμπουμ «Blood on the Tracks» του Μπομπ Ντίλαν.