Buzz

Απ' τη Rihanna ως τον Ιθαν Χοκ: Ολοι στη νέα ταινία του Λικ Μπεσόν

στα 10

Επιστημονική φαντασία, graphic novel ως έμπνευση, πολυσυλλεκτικό καστ κι απύθμενο budget: το «Valerian» θα είναι η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν.

Απ' τη Rihanna ως τον Ιθαν Χοκ: Ολοι στη νέα ταινία του Λικ Μπεσόν

Για τον Λικ Μπεσόν το σινεμά είναι... οικογενειακή υπόθεση. Ο δικός του κολοσσός, η εταιρεία παραγωγής Europa Corp., αναλαμβάνει φυσικά τη νέα του ταινία, στην οποία την παραγωγή αναλαμβάνει η γυναίκα του, Βιρζινί Μπεσόν Σιλά. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος ο Μπεσόν και τη διανομή και τις διεθνείς πωλήσεις κρατά επίσης η Europa Corp. Με τον Λικ Μπεσόν ν' αποτελεί ένα νέο είδος... επιχειρηματικού auteur, φυσικά ανυπομονούμε για το νέο έπος του Γάλλου δημιουργού, που θα προσγειωθεί στις οθόνες στις 21 Ιουλίου 2017, τρία χρόνια μετά το «Lucy».

Διαβάστε ακόμη: To Vanity Fair ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2015

Η ταινία λέγεται «Valerian» και βασίζεται στο graphic novel «Valérian and the City of a Thousand Planets» των Πιερ Κριστέν και Ζαν-Κλοντ Μεζιέρ που κυκλοφόρησε το 1967 κι έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ιστορία εκτυλίσσεται τον 28ο αιώνα, όταν η ανθρωπότητα έχει πια ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο. Ο Βαλεριάν κι η Λορελίν είναι πράκτορες της Χωρο-Χρονικής Υπηρεσίας, που σκοπό έχει την προστασία των πλανητών που συνθέτουν την Αυτοκρατορία της Γης. Στο «Valerian» θα πρωταγωνιστεί ένα καστ τόσο εκκεντρικής επιλογής που μοιάζει βγαλμένο για να στελεχώσει κόμικ: Ντέιν ΝτεΧάαν και Κάρα Ντελεβίν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και γύρω τους οι Rihanna, Ιθαν Χοκ, Κλάιβ Οουεν και ο Τζον Γκούντμαν, μόνο ως φωνή ενός από τους εξωγήινους που φιγουράρουν στην ιστορία.

Update: Δείτε πιο κάτω την πρώτη επίσημη φωτογραφία, με τον Λικ Μπεσόν να ποζάρει μαζί με τους πρωταγωνιστές του Ντέιν ΝτεΧάαν και Κάρα Ντελεβίν

valerian promo 607