Buzz

Οι γοργόνες είναι ροκ στο τρέιλερ του θεότρελου «Lu Over the Wall»

στα 10

Η ταινία κινουμένων σχεδίων του Μασάκι Γιούασα δεν έρχεται από το διάσημο Studio Ghibli, αλλά μοιάζει με κάτι που θα έκανε περήφανο τον Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Οι γοργόνες είναι ροκ στο τρέιλερ του θεότρελου «Lu Over the Wall»

Κανείς δεν μπορεί να σας κατηγορήσει αν έχετε συνδέσει τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια σχεδόν αποκλειστικά με το όνομα του Χαγιάο Μιγιαζάκι και τις δημιουργίες του διάσημου Studio Ghibli, καθώς οι ταινίες τους είναι αυτές που έχουν προβληθεί και περισσότερο έξω από τα σύνορα της χώρας. Είναι ωστόσο παράλληλα μάλλον άδικο για την πλούσια σοδειά animation από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τόσο από κλασικές ταινίες όσο και από σύγχρονους δημιουργούς.

Ενα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα της δεύτερης κατηγορίας είναι εκείνο του Μασάκι Γιούασα, του οποίου η καινούργια ταινία, με τίτλο «Lu Over the Wall», κέρδισε το βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας στο σημαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσμο, εκείνο του Ανσί, ενώ προβλήθηκε επίσης στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε πώς γυρίστηκε το «Isle of Dogs» του Γουές Αντερσον

Lu Over the Wall 607

Η ιστορία έχει ως πρωταγωνιστή έναν καταθλιπτικό μαθητή, του οποίου η μόνη χαρά είναι να δημιουργεί μουσική μέσα από τη ροκ μπάντα που έχει με τους φίλους του. Η ζωή του αλλάζει δραματικά, όμως, όταν συναντά μια νεαρή γοργόνα που μπαίνει στο συγκρότημα και αναστατώνει τους πάντες καθώς η φωνή της έχει την ιδιότητα να κάνει τους πάντες να χορεύουν είτε το θέλουν είτε όχι!

Η υπόθεση φέρνει ελαφρώς στο μυαλό το «Ponyo» του Μιγιαζάκι, το οποίο αποτελούσε επίσης μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου της μικρής γοργόνας, μόνο που η ταινία του Γιούασα μοιάζει να διαθέτει μια ακόμα πιο ποπ και ψυχεδελική αισθητική προσέγγιση.

Δείτε παρακάτω το ζαλιστικά πολύχρωμο τρέιλερ που κυκλοφόρησε με αφορμή την επικείμενη έξοδο της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες τον Μάιο.


Διαβάστε ακόμη