Buzz

Στη Ρωσία δεν θα δουν το «Love» του Γκασπάρ Νοέ

στα 10

Αφού κρίθηκε ακατάλληλο για κάτω των 18 ετών στη Γαλλία, το «Love» του Γκασπάρ Νοέ δεν θα προβληθεί καθόλου στη Ρωσία, αφού κρίθηκε «πορνογραφικό».

Στη Ρωσία δεν θα δουν το «Love» του Γκασπάρ Νοέ

Συνεχίζοντας να προκαλεί, το «Love» του Γκασπάρ Νοέ ετοιμάζεται και για την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου, μετά την πρώτη του πρεμιέρα στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που συνοδεύτηκε και από την παρουσία του Γκασπαρ Νοέ.

Το «Love» ετοιμάζεται και για την έξοδό του στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες, προσπαθώντας να ξεπεράσει σε κάθε μία από αυτές τον σκόπελο της λογοκρισίας που του χάρισε ένα επεισοδιακό «ακατάλληλο κάτω των 18 ετών» στην Γαλλία, προκαλώντας θόρυβο και ανοίγοντας μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από τη διαφορά της πορνογραφίας με την απεικόνιση αληθινών σκηνών σεξ στο σινεμά.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Γκασπάρ Νοέ είναι στην Αθήνα και μιλάει για το σεξ, το πορνό και φυσικά την... Αγάπη!

love 607

Υπάρχει όμως και μια χώρα που ήδη απαγόρεψε την προβολή του και αυτή δεν είναι άλλη, φυσικά, από τη Ρωσία. Η υπουργική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τις άδειες κινηματογραφικής προβολής ταινιών αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως για την ταινία, ακόμη και στην πιο «soft» εκδοχή της που κατατέθηκε «με την απόφαση να βασίζεται στο γεγονός πως η ταινία περιέχει αναρίθμητες πορνογραφικές σκηνές».

Το «Love» προβλήθηκε σε μια κατάμεστη μεταμεσονύκτια προβολή στο Φεστιβάλ της Μόσχας τον Ιούνιο, αλλά όπως είχε συμβεί και με το «Klip» της Μάγια Μίλος το 2012, δεν θα μπορέσει να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, συνεχίζοντας έτσι την άκρως συντηρητική πρακτική της ρωσικής κυβέρνησης προς οτιδήποτε «προκαλεί» το σύστημα.

Το «Love» του Γκασπάρ Νοέ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου από την Hollywood Entertainment

Love 607

Διαβάστε και δείτε ακόμη: