Buzz

Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Λούις Σι Κέι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

στα 10

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο κωμικός ζητούσε από συνεργάτιδες και συναδέλφους του να αυνανιστεί μπροστά τους.

Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Λούις Σι Κέι για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

UPDATE 11/11 Διαβάστε στο τέλος του άρθρο και την δήλωση του Λούις Σι Κέι για τις κατηγορίες εις βάρος του.

Ο ασκός του Αιόλου σχετικά με τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης έχει ανοίξει για τα καλά στο Χόλιγουντ, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Τελευταίος στη σειρά είναι ο διάσημος κωμικός Λούις Σι Κέι, για τον οποίο οι New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα άρθρο όπου πέντε γυναίκες, οι περισσότερες συνάδελφοι και συνεργάτες του, τον κατηγορούν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Το άρθρο μοιάζει ωστόσο απλά να συγκεκριμενοποιεί ονόματα και γεγονότα, επιβεβαιώνοντας φήμες που κυκλοφορούσαν από καιρό, πιθανότατα εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τις οποίες ο Λούις Σι Κέι πίεζε γυναίκες να τον βλέπουν ή να τον ακούν να αυνανίζεται.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κρίστοφερ Πλάμερ αντικαθιστά τον Κέβιν Σπέισι στο «All the Money in the World»

I love you daddy 607 O Λούις Σι Κέι σκηνή από το «I Love You, Daddy»

Οι γυναίκες που αναφέρονται στο άρθρο των New York Times είναι οι Ντέινα Μιν Γκούντμαν, Τζούλια Γουόλοφ, Αμπι Σάχνερ, Ρεμπέκα Κόρι και μία ακόμα γυναίκα που παραμένει ανώνυμη, οι περισσότερες από αυτές επίσης stand-up κωμικοί ή συνεργάτιδες του ηθοποιού.

Οι δύο πρώτες, ένα κωμικό δίδυμο από το Σικάγο, περιγράφουν πως συνάντησαν τον Λούις Σι Κέι κατά της διάρκεια μιας παράστασης στο Ασπεν. Ο κωμικός τις κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου έβγαλε όλα του τα ρούχα και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά τους.

Η Κόρι, παραγωγός σε έναν τηλεοπτικό πιλότο όπου ο Σι Κέι εμφανιζόταν ως guest, περιγράφει πως ο κωμικός την πλησίασε και της ζήτησε να πάνε στο καμαρίνι της για να αυνανιστεί μπροστά της. Οταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος απλά της είπε αναψοκοκκινισμένος ότι «έχει κάποια θέματα».

Αν και οι φήμες υπήρχαν στο χώρο, με άλλες συναδέλφους του ηθοποιού να έχουν αναφερθεί στο παρελθόν εμμέσως στο θέμα, ζητώντας του να απαντήσει στις διαδόσεις, η πρόσφατη δημοσίευση είχε, όπως και στην περίπτωση του Κέβιν Σπέισι, άμεσες επιπτώσεις.

Η εταιρεία διανομής της νέας του ταινίας, «I Love You, Daddy», στην οποία ο Σι Κέι πρωταγωνιστεί, γράφει και σκηνοθετεί (και η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει μερικές σκηνές που έχουν ύποπτες ομοιότητες με τις πρόσφατες αποκαλύψεις), ακύρωσε ήδη την πρεμιέρα του φιλμ, λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση του άρθρου, και αναθεωρεί την ίδια την κυκλοφορία του στις αίθουσες (ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου), ενώ οι συμπρωταγωνιστές του, Τσάρλι Ντέι και Κλόε Γκρέις Μόρετζ, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν περαιτέρω στη προώθηση της ταινίας.

Την ίδια στιγμή, το HBO απέλυσε τον Σι Κέι από το ζωντανό φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Night of Too Many Stars» που πρόκειται να προβληθεί στις 18 Νοεμβρίου και δήλωσε πως αφαιρεί όλες τις προηγούμενες δουλειές του Σι Κέι από τις online υπηρεσίες του.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να σχολιάσει το δημοσίευμα.


UPDATE 11/11

Ο Λούις Σι Κέι εξέδωσε την παρακάτω δήλωση για τις κατηγορίες που υπάρχουν εις βάρος του για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά:

Θέλω να μιλήσω για τις ιστορίες που ειπώθηκαν στους New York Times από πέντε γυναίκες, τις Αμπι, Ρεμπέκα, Ντέινα, Τζούλια που μπόρεσαν να βγουν και να μιλήσουν επώνυμα, και για εκείνη που δεν το έκανε.

Αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές. Εκείνη την εποχή έλεγα στον εαυτό μου πως ό,τι έκανα ήταν ΟΚ, γιατί δεν έδειξα ποτέ σε γυναίκα το πέος μου πριν την ρωτήσω πρώτα, το οποίο και αυτό αλήθεια. Αλλά αυτό που έμαθα αργότερα στη ζωή, αρκετά αργά, είναι ότι όταν ασκείς εξουσία πάνω σε ένα άλλο άτομο, του να του ζητάς να του δείξεις το πέος σου δεν είναι ερώτηση. Ειχαν έρθει σε μια πολύ δύσκολη θέση. Η δύναμη που ασκούσα σε αυτές τις γυναίκες ήταν ότι με θαύμαζαν. Κι εγώ έκανα κατάχρηση αυτής της εξουσίας, με αρκετά ανεύθυνο τρόπο.

Εχω αρκετές τύψεις για τις πράξεις μου. Και προσπάθησα να μάθω από αυτές. Και να ξεφύγω από αυτές. Τώρα γνωρίζω την έκταση των επιπτώσεων των πράξεών μου. Εμαθα χτες σε τι κατάσταση άφησα τις γυναίκες αυτές οι οποίες με θαύμαζαν, να τις κάνω να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους και να είναι πιο προσεκτικές γύρω από άλλους άνδρες, οι οποίοι δεν θα τις έβαζαν ποτέ σε μια τέτοια θέση. Επίσης επωφελήθηκα από το γεγονός ότι με θαύμαζαν ευρέως στην δική μου και δική τους κοινότητα, το οποίο τις έκανε ανίκανες να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τους έφερε μόνο δυσκολίες όταν το προσπάθησαν, γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι με αγαπούσαν δεν ήθελαν να τις ακούσουν. Δεν υπάρχει τίποτα σε όλο αυτό που να συγχωρώ τον εαυτό μου. Και έχω συμφιλιωθεί με αυτό που είμαι. Το οποίο δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλο αυτό που τις άφησα να περάσουν.

Εύχομαι να είχα αντιδράσει στον θαυμασμό τους με το να ήμουν ένα καλό παράδειγμα για εκείνες ως άνδρας, και να τις καθοδηγούσα ως κωμικός, γιατί κι εγώ ο ίδιος θαύμαζα την δουλειά τους.

Το πιο δύσκολο πράγμα για να μετανιώσει κάποιος είναι όταν έχεις κάνει κάτι για να πληγώσεις κάποιον. Και με δυσκολία μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχουν πληγωθεί αυτές οι γυναίκες. Θα ήταν αμέλεια από μέρους μου να αποκλείσω από εδώ και όσους ανθρώπους πλήγωσα με τους οποίους συνεργάζομαι, αλλά και είχα συνεργαστεί στο παρελθόν, των οποίων οι επαγγελματικές και προσωπικές ζωές έχουν επηρεαστεί από όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων και των πρότζεκτ τα οποία βρίσκονται ήδη στην παραγωγή: το καστ και το συνεργείο των «Better Things», «Baskets», «The Cops», «One Mississippi» και «I Love You, Daddy». Λυπάμαι βαθύτατα που όλα αυτά έχουν επηρεάσει αρνητικά και τον μάνατζέρ μου Ντέιβ Μπέκι, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να μετριάσει την κατάσταση που εγώ ο ίδιος προκάλεσα. Εχω προκαλέσει οδύνη και δυστυχία στους ανθρώπους στο κανάλι FX, οι οποίοι μου έχουν δώσει τόσα πολλά, και στο The Orchard που έδωσε ευκαιρία στην ταινία μου, και όλους όσους πόνταραν και πίστεψαν σε μένα όλα αυτά τα χρόνια. Εχω φέρει πόνο στην οικογένειά μου, τους φίλους μου, τα παιδιά μου και στην μητέρα τους.

Εχω περάσει στην μεγάλη και τυχερή καριέρα μου μιλώντας και λέγοντας ό,τι ήθελα. Τώρα θα κάνω πίσω και θα αφιερώσω χρόνο στο να ακούσω.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.


Διαβάστε ακόμη