Buzz

Ο Λούις Σι Κέι είναι έτοιμος να ξανακάνει σινεμά (μετά την τελευταία του τραγική αποτυχία)

στα 10

Κατά ψυχαναγκασμό μπάτσος θα είναι ο Λούις Σι Κέι στη νέα ταινία που θα γράψει, θα σκηνοθετήσει κι όπου, φυσικά, θα πρωταγωνιστεί, παρέα με την... ανάμνηση της μαμάς του!

Ο Λούις Σι Κέι είναι έτοιμος να ξανακάνει σινεμά (μετά την τελευταία του τραγική αποτυχία)

Ο Λούις Σι Κέι, ο υπερβατικός κι εξαιρετικά αγαπημένος, όλο και πιο μελαγχολικός κωμικός δημιουργός του τηλεοπτικού «Louie», έχει εμφανιστεί πια αρκετές φορές στο σινεμά, από τον θαυμάσιο ρόλο του στη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν, μέχρι το «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Ωστόσο, ο Σι Κέι έχει σκηνοθετήσει επίσης για το σινεμά κι αν δεν το θυμάστε είναι γιατί... το όνομά του δεν υπήρχε στους τίτλους: Το 2001, ο Σι Κέι σκηνοθέτησε τον φίλο του Κρις Ροκ στο «Pooty Tang» αλλά τόσο τσακώθηκε με την Paramount, παραγωγό της ταινίας, που το στούντιο τον διέγραψε στο post production.

Διαβάστε ακόμη: Από εδώ και πέρα, ο Γούντι Αλεν θα έχει μόνο τον Λούις Σι Κέι για πρωταγωνιστή του

Μια δεκαπενταετία αργότερα, ο Λούις Σι Κέι δηλώνει έτοιμος να ξαναδοκιμαστεί στο σινεμά, έχοντας μάθει πολλά στα χρόνια που μεσολάβησαν και θέλοντας να μάθει ακόμα περισσότερα: «Δε νομίζω ότι χρειάζομαι να μου πει κάποιος πώς να κάνω ένα σόου για την τηλεόραση,» λέει ο Σι Κέι σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter, «γιατί ξέρω ακριβώς τι κάνω. Αλλά θα ήμουν αλαζόνας αν πίστευα ότι μπορώ να πάρω από κάποιον 8 εκατομμύρια δολάρια και ξαφνικά να παραδώσω μια ταινία. Το σινεμά είναι διαφορετικό. Εχει μια μονιμότητα.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Λούις Σι Κέι θέλει πολύ «να πεθάνει με φρικτό τρόπο» στο νέο «Alien»

Η ταινία, στην οποία φυσικά ο Λούις Σι Κέι θα πρωταγωνιστεί, θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει, λέγεται «I'm a Cop» και η σύνοψη μοιάζει απόλυτα ταιριαστή με το προφίλ του δημιουργού στα live και στη σειρά του, «Louie». Η ιστορία στρέφεται γύρω από έναν μεσήλικα άντρα σε κατάθλιψη, ο οποίος δουλεύει ως εθελοντής αστυνομικός, ζώντας στη σκιά της μητέρας του, μιας παρασημοφορημένης αξιωματικού σε σύνταξη. Οταν εκείνη πεθαίνει, ο ήρωας υποκύπτει στις παλαιότερες πιέσεις της και γίνεται πραγματικός αστυνομικός, κάτι που ποτέ δεν ήθελε πραγματικά. Η ταινία θα είναι μεν, αυτή τη φορά, ανεξάρτητη, θα έχει όμως ως παραγωγό το βαρύ πυροβολικό Σκοτ Ρούντιν, μαζί με τον Ντέιβ Μπέκι και την Μπλερ Μπρίαρντ που υπογράφει και το «Louie». Εν τω μεταξύ, η τηλεοπτική σειρά διανύει τώρα τον πέμπτο της κύκλο στο αμερικανικό FX.

Διαβάστε ακόμη: Το «Louie» στο τηλεοπτικό Top-10 της χρονιάς!