Buzz

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα σκηνοθετεί τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» για την τηλεόραση

στα 10

Ο σκηνοθέτης του τελευταίου «Τζουράσικ Παρκ», του «Ορφανοτροφείου», του «The Impossible», αλλά και της «Penny Dreadful» μοιάζει ιδανική επιλογή για τον τηλεοπτικό «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα σκηνοθετεί τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» για την τηλεόραση

Γνωρίζει πολύ καλά να δημιουργεί ατμόσφαιρα, σασπένς, να κινηματογραφεί επικό υπερθέαμα φαντασίας, αλλά να σκοτεινιάζει και την οθόνη με τα ειλικρινή θέματα που καταπιάνεται στο σινεμά του. Ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα μάς πρωτοσυστήθηκε με το «Οφανοτροφείο», μάς συγκλόνισε με το «Impossible» και συνέχισε την πορεία του ακροβατώντας ανάμεσα στο μεγαλειώδες, αλλά και το ταυτόχρονα τρομαχτικό.

Διαβάστε κι αυτό: «Penny Dreadful». Εφιάλτες σε επεισόδια από τον Σαμ Μέντες και τον Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Για αυτό και η ανακοίνωση ότι ο Μπαγιόνα θα αναλάβει να σκηνοθετήσει (κι έτσι να θέσει τον σωστό τόνο, το ύφος και την ατμόσφαιρα) των πρώτων δύο επεισοδίων της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» που ετοιμάζει η Amazon Prime, μοιάζει με ιδανική επιλογή.

Lord of the Rings Amazon 607

Η σειρά θα διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν την τριλογία του Πίτερ Τζάκσον. Τα γεγονότα θα μας επιστρέφουν στη Δεύτερη Εποχή - η σημασία της οποίας είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για την εποχή που δημιουργήθηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης και σημειώθηκε η άνοδος του Σάουρον στην εξουσία.

Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε το χάρτη που έδωσε η Amazon στη δημοσιότητα για να υποπτεύσει τους φανς στο τι να περιμένουν

Περιμένουμε με ανυπομονησία, ειδικά όταν διαβάζουμε ότι η σειρά προβλέπται να έχει στη διάθεσή της διπλάσιο μπάτζετ από ό,τι κόστισε η κινηματογραφική τριλογία.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε μία παραγωγή αντίστοιχη του «Game of Thrones».

Διαβάστε περισσότερα: