Buzz

Βρήκαμε για εσάς κάτι... αληθινό! Κερδίστε DVD του πρώτου κύκλου του «Looking»!

στα 10

Το «Looking» του HBO, μια από τις πιο φρέσκες και μοντέρνες ματιές πάνω στο τι σημαίνει έρωτας στα 2010s κλείνει αισίως τον δεύτερο κύκλο του. Εσείς μπορείτε να δείτε όλο τον πρώτο κύκλο, διεκδικώντας DVD, προσφορα της Tanweer και του Flix.

Flix Team
Βρήκαμε για εσάς κάτι... αληθινό! Κερδίστε DVD του πρώτου κύκλου του «Looking»!

Σε έναν (τηλεοπτικό) κόσμο εύκολων αναφορών και ακόμη πιο εύκολων 140 χαρακτήρων για το οτιδήποτε, δεν αδικείς κανέναν που πρόφτασε να χαρακτηρίσει το «Looking», τη νέα σειρά του ΗΒΟ, ως το «Girls» των 30something γκέι ανδρών.

Αλλωστε, μόνο του το ΗΒΟ δεν προσπάθησε και πολύ για να το επιβάλλει, αφού προγραμμάτισε την πρεμιέρα και την εβδομαδιαία προβολή του «Looking» - που ξεκίνησε την προβολή του τον Ιανουάριο του 2014 - ακριβώς μετά το «Girls» σαν να ήθελε να δώσει ένα κρυφό μήνυμα σε όσους δεν θα ήξεραν πως ακριβώς να καταχωρήσουν στο μυαλό τους και στα social media μια σειρά που έχει για κεντρικούς ήρωες τρεις γκέι φίλους που ψάχνουν τον έρωτα, την καριέρα και το νόημα της ζωής στο Σαν Φρανσίσκο του σήμερα.

Looking 607

Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να συγκρίνεσαι με το «Girls», η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη σειρά της Λίνα Ντάναμ και του Αντριου Χει είναι πως το «Looking» δεν προσπαθεί να είναι τίποτα: ούτε έξυπνο, ούτε αστείο, ούτε meta και κυρίως δεν προσπαθεί να είναι το ultimate gay series που είδαμε ποτέ στο καλωδιακό prime time.

Γι' αυτό και οι ήρωες του, αν και διαφορετικοί μεταξύ τους, δεν βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν όλη τη γκέι κοινότητα. Γι' αυτό και θεωρεί δεδομένο πως όλοι όσοι το βλέπουν ξέρουν τι είναι το cruising και κάθε άλλος μηχανισμός του γκέι lifestyle χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει ή να ξοδευτεί σε περιττές αναλύσεις περί του πόσο διαφορετική είναι η ζωή ενός γκέι από έναν straight άνδρα. Γι' αυτό δεν νιώθει την παραμικρή ανάγκη να προκαλέσει με αποκαλυπτικές σκηνές σεξ, προχωρώντας μόνο μέχρι εκεί που μπορεί να είναι απλά σέξι. Γι' αυτό και ίσως είναι το ultimate gay series που είδαμε ποτέ στο καλωδιακό prime time.

Διαβάστε περισσότερα: «Looking»: Κάτι περισσότερο από το «Girls» των 30something γκέι της εποχής μας

Looking 607

Χωρίς να θέλει να αποδείξει πως η ζωή ενός γκέι άνδρα στην τρίτη δεκαετία της ζωής του δεν διαφέρει από οποιουδήποτε άλλου συνομίληκου και κυρίως χωρίς να θέλει να αλλάξει τον τρόπο που κάποιος αντιμετωπίζει τους γκέι, το «Looking» είναι απλά καλογραμμένο, όσο χίπστερ απαιτεί η εποχή (και δεν εννοούμε τα facial hair - ελάτε τώρα, οι gay είχαν μουστάκια και μούσια από τα 70s), ελαφρύ όσο το να έχεις προσκληθεί στον γάμο του πρώην σου και να μην θες να πας μόνος σου, αγχωτικό όσο το να αποφασίζεις να συγκατοικήσεις με τον γκόμενό σου ενώ δεν ξέρεις αν είσαι έτοιμος, awkward όσο ένα date από chat που πάει τελείως στραβά, μελαγχολικό όσο ήταν ανέκαθεν το κυνήγι της αληθινής αγάπης.

Οπως δηλώνει και ο δημιουργός του «Looking», Μάικλ Λάναν που στήριξε όλη τη σειρά πάνω στην ατμόσφαιρα του «Weekend» του παραγωγού Αντριου Χέι: «Πιστεύω πως κάθε φορά που βλέπει κανείς μια σειρά με γκέι περιεχόμενο, όλοι έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένες ιδέες για το τι θα δουν και οι περισσότεροι θέλουν να ταυτιστούν με τους ήρωες. Είναι ωραίο όταν συμβαίνει αυτό. Ο σκοπός μας ήταν να πούμε καλές ιστορίες με χαρακτήρες που αγαπάμε και βρίσκουμε ενδιαφέροντες.»

Looking 607

Ο πρώτος κύκλος του «Looking» κυκλοφορεί σε DVD στην Ελλάδα από την Tanweer στις 3 Απριλίου με ελληνικούς υπότιτλους και έξτρα υλικό από τα γυρίσματα της σειράς, αλλά και σχολιασμό των συντελεστών του. Μπορείτε να διεκδικήσετε ένα DVD προσφορά της Tanweer, στέλνοντας ένα e-mail στο win@flix.gr με θέμα «Looking DVD», σημειώνοντας απαραίτητα το ονοματεπώνυμό σας για να μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου. Οι νικητές θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Διαβάστε ακόμη: «Looking». Ο Αντριου Χέι μετά το «Weekend», στο HBO

Tags: Looking