Buzz

Λίντσεϊ Λόχαν και Σάσα Γκρέι. Επάγγελμα: Μούσες

στα 10

Ποια είναι η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το όνομα της Λίντσεϊ Λόχαν; Ή της Σάσα Γκρέι; Πιθανότατα όχι η λέξη «τέχνη». Κάτι που μάλλον θ' αλλάξει αν επισκεφθείτε την Biennale της Βενετίας.

Λίντσεϊ Λόχαν και Σάσα Γκρέι. Επάγγελμα: Μούσες
Μακρύ καυτό καλοκαίρι...

Στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης τέχνης του πλανήτη, ο Ρίτσαρντ Φίλιπς, ένας καλλιτέχνης που έγινε γνωστός για τα τεράστια, glossy πορτρέτα του, διασημοτήτων των ημερών μας, εκθέτει δύο βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούν η Λίντσεϊ Λόχαν και η Σάσα Γκρέι (σχεδόν) όπως δεν τις είδατε ποτέ. Η πρώτη νηφάλια και η δεύτερη ντυμένη...

«Είναι ένας συνδυασμός φανταστικού και πραγματικού κι αυτό ακριβώς είναι που την κάνει τόσο μαγνητική», λέει ο Φίλιπς για τη Λόαν. «Και κατορθώνει να φέρει στην επιφάνεια μια υπαρξιακή παρουσία, που μιλά στον πιο εσωτερικό και απομονωμένο εαυτό μας». Όχι μην ανησυχείτε, ούτε εμείς καταλαβαίνουμε τι λ;eει, αλλά μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι το βίντεο της Λίντσεϊ είναι η καλύτερη ταινία που έκανε η σταρ, εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από icons των ‘60s, την Μπριζίτ Μαρντό στην «Περιφρόνηση», ή την Λιβ Ούλμαν στην«Περσόνα», η Λίντσεϊ βουτά σε πισίνες, κοιτάζει την κάμερα... στα μάτια, φορά ζιβάγκο και αγγίζει την ίδια της την εικόνα σε 97 δευτερόλεπτα εξαιρετικής αισθητικής αλλά αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας.

Οσο για τη Σάσα Γκρέι, περιφέρεται σε ένα από τα διασημότερα σπίτια του Λος Αντζελες, το Chemosphere House και αγναντεύει το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, την «πρωτεύουσα» της αμερικάνικης πορνογραφικής βιομηχανίας. «Ηθελα να επικεντρωθώ στην εκφραστική και ψυχολογική της μεταμόρφωση σε κινηματογραφική ηθοποιό και να απομακρυνθώ από τα ερεθίσματα και τις εικόνες που έχουν συνδεθεί με την προηγούμενη καριέρα της ως ερμηνεύτρια σε ταινίες για ενήλικες», λέει ο Φίλιπς.

Και τα δύο μικρού μήκους φιλμ προβάλλονται ήδη στο Garage Center for Contemporary Culture της Βενετίας στα πλαίσια της φετινής Biennale.

Δείτε το πορτρέτο της Λίντσεϊ στο βίντεο που ακολουθεί. Η Σάσα Γκρέι εδώ.