Φεστιβάλ / Βραβεία

Οσα ενώνουν το Φεστιβάλ του Λοκάρνο με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Τα Φεστιβάλ του Λοκάρνο και της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη μιας κοινής πρωτοβουλίας για τις χώρες της Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Flix Team
Οσα ενώνουν το Φεστιβάλ του Λοκάρνο με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μετά από επιτυχημένες διοργανώσεις σε Μεξικό, Βραζιλία και Νέα Υόρκη, το Φεστιβάλ του Λοκάρνο σχεδιάζει την επεκτείνει την πρωτοβουλία του Locarno Industry Academy International και στην Ελλάδα, με πιλοτική την πρώτη έκδοσή του κατά τη διάρκεια του φετινού 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από τις 7 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου του 2016.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο που διεξάγεται αυτές τις μέρες και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Σκηνοθετών του Σήμερα του «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου, της συμμετοχής στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους της «Αλεπούς» της Ζακλίν Λέντζου» και του «Manοdopera» του Λουκιανού Μοσχονά και της συμμετοχής του Χρήστου Μασσαλά στο Locarno Filmmakers Academy.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Αλλαγές στο ελληνικό τοπίο

Locarno Academy International

Οι συμμετέχοντες στη Διεθνή Ακαδημία του Λοκάρνο στη Θεσσαλονίκη θα παρακολουθήσουν εργαστήριo, στη διάρκεια του οποίου θα μοιραστούν εμπειρίες, θα παρακολουθήσουν ταινίες, θα συναντηθούν και θα συζητήσουν με διεθνείς προσωπικότητες του κινηματογραφικό χώρου, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα συμμετάσχουν σε ομαδικές δράσεις. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και της Αγοράς, όπως στις συναντήσεις με τους επαγγελματίες που θα βρίσκονται προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ.

«Η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Μεσόγειος είναι για εμάς συναρπαστικά μέρη για εξερεύνηση. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτήν την πρόκληση σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Χρειαζόμαστε επαγγελματίες που χρειάζεται να γνωρίζουν ποιες ακριβώς είναι οι προκλήσεις σε αυτές τις περιοχές. Ειδικά στην ανεύρεση τρόπων με τους οποίους θα εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά επαγγελματιών και θα τους προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να περιηγηθούν στη βιομηχανία αλλά και τρόπους με τους οποίους θα βελτιώσουν την ορατότητα και την κυκλφορορία των ταινιών που παράγονται σε αυτές τις χώρες», σημειώνει η Μάριον Κλοτζ, Διευθύντρια της πρωτοβουλίας της Ακαδημίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε αυτή τη νέα συνεργασία μεταξύ του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η Διεθνής Ακαδημία είναι μια τεράστια ευκαιρία που θα ωφελήσει την περιοχή μας στο επίπεδο νέων ταλέντων που θα μπορέσουν να αποκτήσουν νέα εργαλεία σε σχέση με τη διανομή, τις πωλήσεις και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα θα είναι μια πολύτιμη πλατφόρμα για νέες συνεργασίες, ανταλλαγή ιδεών και ευκαιρίες δικτύωσης», σημειώνει η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό.

Οι χώρες που μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, FYROM, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος, Μάλτα, Λιβύη, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τυνησία, Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: